Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη μας

 Με λαμπρότητα και την προσήκουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.
Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών των Ενοριών της πόλεως, καθώς και πυκνού εκκλησιάσματος.


Μετά το τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γέωργιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και στην συνέχεια  κατευθύνθηκε με την παρουσία του κόσμου στο παρακείμενο Επισκοπικό Μέγαρο, όπου μοίρασε σε όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς και λαϊκούς βασιλοπιττάκια δεχόμενος τις ευχές τους.
Παράλληλα με τη διανομή της βασιλόπιττας, η χορωδία και η ορχήστρα της ΓΕΧΑ Κατερίνης έψαλλε κάλαντα και εορταστικά τραγούδια.

Το βράδι της ίδιας ημέρας τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης δέηση για την αίσια λήξη του έτους και την έναρξη του νέου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών της πόλεως. Μετά το πέρας της ακολουθίας ευλογήθηκε και διανεμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο η καθιερωμένη βασιλόπιττα.
Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως και τέλεσε την επίσημη δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, όπου τέλεσε και τη δοξολογία με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και εκπροσώπων τοπικών φορέων.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέστη και στη 2η Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης (10.30-12.00), που καθιερώθηκε για την εξυπηρέτηση νέων, εργαζόμενων και οικογενειών με μικρά παιδιά. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ανέγνωσε ο ίδιος το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ευλόγησε και διένειμε την καθιερωμένη βασιλόπιττα.