Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου Ποδηλατικής Από-δράσης για την δράση προβολής ντοκιμαντέρ με θέμα το ποδήλατο

 Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης διοργάνωσαν προβολή του ντοκιμαντέρ Bikes Vs Cars, του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη.
Πολλοί φίλοι και μέλη των συλλόγων και του ποδηλάτου, παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και πραγματευόταν  το ζήτημα του ποδηλάτου ανά τον κόσμο και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από κινήματα πολιτών και από τις δημόσιες αρχές. 


Όπου προκύπτουν πιεστικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη έως ανυπόφορη την καθημερινή ζωή μιας πόλης, χωρίς να υπάρχει ουδεμία βοήθεια λόγω αδιαφορίας ή και έχοντας ενάντιες τις δημοτικές αρχές, τότε, μόνο με οργανωμένη αντίδραση των πολιτών και ριζικές πρωτοβουλίες, είναι δυνατόν ίσως να πραγματοποιηθούν αλλαγές και να υπάρξει τελικά λύση.
Η Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα εμμένει στους στόχους της, την προώθηση του ποδηλάτου ως αστικό μέσο μετακίνησης, τη διεκδίκηση κατάλληλων υποδομών που θα επιτρέπουν την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και τέλος την επιδίωξη καλλιέργειας ποδηλατικής παιδείας.

Οι από-δράσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν από πλευράς του συλλόγου. Κρίνεται αναγκαίο, κάποια στιγμή το ποδήλατο να πάρει τη θέση που δικαιούται στην πόλη της Κατερίνης, όπως και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.Κι όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο ντοκιμαντέρ, “όσο δύσκολο κι αν είναι δε θα σταματήσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατο μέσα στην πόλη μου, γιατί αλλιώς θα είμαι ένας λιγότερος ποδηλάτης που διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά του”.
Ευχαριστούμε την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης για τη συνεργασία και τον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη για τη φιλοξενία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο