Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης ενώνει και τη δική της φωνή  με τους  αγωνιζόμενους αγρότες στα μπλόκα που παλεύουν  για να μείνουν στα χωράφια τους αυτοί και οι οικογένειες τους. Ο νέος αντιασφαλιστικός  λύκος κυβέρνησης - Ε.Ε., στην  κυριολεξία διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια  τους . 


Αν πάρει κανείς υπόψη οτι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει οτι ο αγρότης για ένα εισόδημα  10.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει 5.400 ευρώ εισφορά  το χρόνο και με διάφορες κλίμακες, οι ασφαλιστικές εισφορές  το 2019 θα φτάσουν  στα 8.300. Αν  τώρα  προσθέσουμε  και τη φοροληστεία όπου ο  αγρότης από το 1ο  ευρώ  πληρώνει 13%  και το πάνε στο 26% ,  ο ΦΠΑ  στα γεωργικά εφόδια από 13% στο 23%,  με μαθηματική ακρίβεια εξαναγκάζουν το φτωχό και μεσαίο  αγρότη στο βίαιο ξεκλήρισμα και την χρεωκοπία του.

Αυτή η πολιτική δεν είναι  λάθος υπολογισμένη, ούτε  αυτοί  που την αποφασίζουν είναι ανίδεοι, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν τα αστικά κόμματα για να θολώσουν  τα νερά των αγροτών. Αυτή η πολιτική είναι το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν  όλα τα κόμματα  του κεφαλαίου. Είναι η πολιτική της ΚΑΠ, που στόχο έχει να αλλάξει ο χαρακτήρας της  αγροτικής οικονομίας, για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις παραγωγικές και  εμπορικές, ο διακαής  πόθος του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.  που υπηρετούν  τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η πολιτική είναι που  βγάζει  τους αγρότες στο δρόμο του αγώνα, στα μπλόκα. Αυτή  η πολιτική είναι που διώχνει  τους αγρότες από τη γη τους. 

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης είναι αλληλέγγυη στον αγώνα των αγροτών για να μην ερημώσουν τα χωριά, για να μη γίνουν οι αγρότες φθηνό εργατικό δυναμικό  στις ορέξεις των  καπιταλιστών. Η ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής είναι μονόδρομος για να κρατήσουμε  όρθιο  τον πρωτογενή τομέα. Ενώνουμε και τη δική μας φωνή  με αυτή των αγροτών για να πάρει  πίσω η κυβέρνηση τον αντιασφαλιστικό λύκο. Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στις 30.000ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Για αφορολόγητο πετρέλαιο και την κατάργηση του ΦΠΑ  στα γεωργικά  εφόδια ώστε να έχουμε χαμηλό κόστος των αγροτικών προϊόντων.

Ο αγώνας των αγροτών για να έχει επιτυχία χρειάζεται να συνδεθεί με ένα λαϊκό μέτωπο  των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, γυναικών, με τους νέους.

Αυτός ο δρόμος, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος  για τη νίκη! 


Γραφείο τύπου Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης