Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Καστόρη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες της Εξοχής. Διάλογος με τους αγρότες για τα καυτά θέματα


Τα ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, αλλά και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν, το μεσημέρι της Κυριακής σε καφενείο της Εξοχής, ο βουλευτής Στέργιος Καστόρης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με αγρότες της περιοχής.


Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο βουλευτής Πιερίας διαβεβαίωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πάψουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να είναι οι φτωχοί συγγενείς του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας και το ταμείο τους ένα παρακατιανό ταμείο με πενιχρές συντάξεις. Τόνισε πως το νομοσχέδιο παραμένει ανοιχτό σε προτάσεις και βελτιώσεις και κάλεσε τους αγρότες να πάρουν μέρος στο διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση και στον οποίο (για πρώτη φορά στη χώρα) τους καλεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Για το φορολογικό των αγροτών επεσήμανε πως πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης είναι να μη φορτωθούν άλλα βάρη στους μικρούς αγρότες, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά αυτά να επιμεριστούν δίκαια, με βάση τα καθαρά έσοδα που θα προκύπτουν αφού αφαιρεθεί το κόστος ακόμη και αυτής της εργασίας των αγροτών.
«Μπορεί όλα αυτά να μην είναι εκείνα που θα θέλαμε ως βουλευτές της αριστεράς», ανέφερε ο κ. Καστόρης, «αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια επώδυνη συμφωνία με τους εταίρους, προκειμένου να επιβιώσουμε ως λαός για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να εφαρμόσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Ανασυγκρότηση και ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα».
Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε εκείνους που δίκαια διαμαρτύρονται (κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων εδώ και δεκαετίες και δραματικά οξυμένων την τελευταία πενταετία, προβλημάτων), από τους «βαλτούς», που νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως  ο «αγανακτισμένος αγρότης» υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ, που έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις καίγοντας σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση των αγροτών της Πιερίας να κηρύξουν «ανεπιθύμητους» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε πώς γίνεται οι αγρότες να θεωρούν ως μόνους «επιθυμητούς» τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, καταληστεύοντας και κατασπαταλώντας πόρους που θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει τον πρωτογενή τομέα σε πυλώνα μιας υγιούς και στιβαρής οικονομίας της χώρας μας.