Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ


Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τους 6ους Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25-1-2016 στο Γυμνάσιο Κορινού. Η ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων Πιερίας κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε συνεργασία με τους φιλολόγους του Γυμνασίου Κορινού, το οποίο έχει αναλάβει φέτος να φιλοξενήσει τους συγκεκριμένους αγώνες.


Στην ημερίδα συμμετείχαν φιλόλογοι-αντιπρόσωποι των 16 γυμνασίων της Πιερίας τα οποία πρόκειται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Οι φιλόλογοι του γυμνασίου Κορινού κυρίες Ελένη Αλμπανίδου, Κυριακή Ξηρού και Σοφία Πλασταρά παρουσίασαν αναλυτικά στους συμμετέχοντες τον τρόπο οργάνωσης της ενδοσχολικής και διασχολικής φάσης του διαγωνισμού, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2016 στο γυμνάσιο Κορινού.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Νικολαΐδης απάντησε σε απορίες που διατυπώθηκαν σχετικά με το επιστημονικό μέρος των αγώνων, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν και προτάσεις με στόχο την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των θεμάτων στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές. Επιπλέον, ο διευθυντής του γυμνασίου Κορινού κ. Ιωάννης Πούτης αναφέρθηκε σε κάποια οργανωτικά θέματα των 6ων αγώνων γλώσσας και ορθογραφίας – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, ενώ σημαντική ήταν και η παρέμβαση της φιλολόγου κ. Ευαγγελίας Κανάλη, η οποία εισήγαγε τον θεσμό των αγώνων αυτών στα μαθητικά δρώμενα της Πιερίας.