Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Διοργάνωση υπαίθριου παζαριού με σκοπό να στηθεί η σχολική βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου.

2ο Υπαίθριο Παζάρι Κατερίνης με σκοπό να στηθεί η Βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το 1ο υπαίθριο παζάρι (γνωστό και ως garage sale) στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Μέρος των εσόδων δόθηκε στο σύλλογο Βενιαμίν για να υποστηρίξουμε το έργο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο υπαίθριο παζάρι συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης , μαθητές με υπεύθυνο τον κ Μαθιουδάκη Ευάγγελλο, ομάδα για την Ελάχιστη Kατανάλωση Ενέργειας ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ.
Στις 8 Απριλίου θα λάβει χώρα το 2ο Υπαίθριο Παζάρι. Όλα τα έσοδα από αυτό το παζάρι θα διατεθούν εξολοκλήρου για να στηθεί η βιβλιοθήκη του 19ου δημοτικού σχολείου.
Το 19ο Δημοτικό σχολείο είναι ένα από τα τρία βιοκλιματικά σχολεία της πόλης μας. Παραδόθηκε με πολλές ελλείψεις και λειτουργεί για πρώτη χρονιά.  Ένας από τους στόχους του σχολείου είναι να στηθεί και να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη.


Μια βιβλιοθήκη αντικατοπτρίζει την παιδεία, τον πολιτισμό και την ελπίδα για το μέλλον. Ειδικά στις μέρες μας η παιδεία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Είναι η δική μας αντίσταση σε ένα σύστημα που κατευθύνει τις κοινωνίες μας στην φθορά.
Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να λειτουργήσει άμεσα η βιβλιοθήκη του σχολείου.
Για μας ένα υπαίθριο παζάρι θα περιλαμβάνει αντικείμενα σε αχρηστία που θα αποκτήσουν ξανά την χρηστικότητά τους και αυτό με την σειρά του θα δώσει ζωή σε ένα χώρο και ερεθίσματα στα παιδιά μιας περιοχής της πόλης μας.
Σας ζητάμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια φέρνοντάς μας αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε πλέον.
Όλοι έχουμε στον χώρο μας αντικείμενα που έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Μπορεί να είναι ένα μικρό έπιπλο, μια ηλεκτρική συσκευή, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι, είδη οικιακής χρήσης, είδη ένδυσης και υπόδησης (καινούρια – ετικέτας), σχολικά είδη, διακοσμητικά κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι σε άριστη κατάσταση.
Τα πλεονεκτήματα για το περιβάλλον είναι πολλά. Ήδη το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουμε μας ξεπερνάει. Έχουμε σπαταλήσει τους πόρους του πλανήτη που ανήκουν στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας. Και μόνο αυτό είναι υπέρ αρκετό. Παράλληλα, μειώνουμε  τον όγκο των χωματερών που νεκρώνουν τις περιοχές όπου εγκαθίστανται.
Όλα αυτά τα αντικείμενα θα πουληθούν σε πολύ συμβολικές τιμές και  έτσι θα μπορέσουν πολλοί συμπολίτες μας που αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για να καλύψουν κάποια ανάγκη τους, να την ικανοποιήσουν με πολύ μικρό αντίκρισμα.
Είναι πολύ χρήσιμο και μας γλιτώνει χρόνο και ψυχική κούραση να αδειάζουμε γωνιές του σπιτιού μας από αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ. Όταν αυτά τα αντικείμενα φανούν χρήσιμα  σε κάποιον άλλο αυτό μας κάνει και μας να νιώθουμε ακόμη πιο όμορφα.
Το παζάρι θα γίνει την Παρασκευή στις 8 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Μόνο σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθεί στην "Αστική Σχολή" Κατερίνης. Θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ.

Η συγκέντρωση των ειδών για το παζάρι θα γίνει από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Μαρτίου.
Μπορείτε να μας φέρνετε τα είδη που θέλετε στο 19ο Δημοτικό σχολείο που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Οι ώρες και οι μέρες που μπορείτε να τα φέρετε είναι οι εξής: Τετάρτη απόγευμα 6:30 - 8:00μμ & Σάββατο 11-12 το πρωί.
Αν κάποιος δεν μπορεί να μας τα φέρει μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας και να τα παραλάβουμε εμείς από τον χώρο του.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 698 3736090 Κυριακίδου Στέλλα, 699 7084901 Τσορμπατζίδου Αναστασία και μόνο για την ημέρα του Σαββάτου: Αθανασιάδου Δώρα 693 2912524.

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να προσφέρει απευθείας στην διεύθυνση του σχολείου ονομαστικά την προσφορά του για τον σκοπό αυτό.

Την δράση αυτή συνδιοργανώνουμε οι εξής φορείς:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης
2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης - τμήμα ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν
Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη
Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας
Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης
Οικολογική ομάδα Μητέρα Γη
Πρωτοβουλία του Πέλεκα
Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας στηρίζει αυτή τη δράση χαρίζοντας έργα τέχνης.
Το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο θα χαρίσει για τον σκοπό αυτό 40 βιβλία.
Όλη αυτή η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και την διεύθυνση του σχολείου.

Όλοι μαζί μέσω της επαναχρησιμοποίησης θα ζωντανέψουμε την βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου.


Επαναχρησιμοποίηση, Συνεργατικότητα, Δράση, Δημιουργία!