Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Λιμάνι Παραλίας Κατερίνης. Επικίνδυνη για τους επισκέπτες η γέφυρα του λιμανιού. Αφημένη στην τύχη της η γέφυρα, εικόνες εγκατάλειψης.


Θέλει πολύ θάρρος όχι απλά να ανέβεις την γέφυρα αλλά και το να σταθείς για λίγο εκεί πάνω.
Σπασμένα σκαλοπάτια,(σκαλοπάτια από τούβλο…),σκουριασμένα και σπασμένα κάγκελα, καλώδια να κρέμονται, και βρωμιά παντού.
Η γέφυρα του λιμανιού της Παραλίας Κατερίνης αποτελεί σημείο επίσκεψης από τους τουρίστες κυρίως (δεν υπάρχει και άλλη στην περιοχή), αλλά και από ζευγαράκια που θέλουν να βγουν φωτογραφίες εκεί.
Δυστυχώς όσο πλησιάζεις προς τα εκεί, βλέπεις την άσχημη εικόνα και το σκέφτεσαι καλά αν ανέβεις πάνω της, αλλά και αν ανέβεις δεν θα κάτσεις και για πολύ…


Όσο για οικογένειες με μικρά παιδιά, ούτε συζήτηση.

Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι η γέφυρα ένας πόλος έλξης επισκεπτών, κάτι που θα ωφελούσε αρκετούς.


Από την στιγμή που υπάρχουν γειτονικές ταβέρνες, και φορείς όπως οι ξενοδόχοι της Παραλίας, αλλά και ο Δήμος Κατερίνης, θα μπορούσε κάποιος ή όλοι μαζί να βρουν μια λύση να αναβαθμιστεί ο χώρος, γιατί δεν είναι μόνο η γέφυρα σε άθλια κατάσταση, αλλά και όλη η περιοχή.


Πάντως να μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο Κατερίνης, υπάρχουν και ιδιώτες που θα μπορούσαν με προτάσεις και ενέργειες να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην συγκεκριμένη περιοχή.













Κανταρτζής Μιχάλης.