Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ο κλάδος της οικοδομής, ήταν από τους πρώτους που χτυπήθηκε από την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Ήδη από το 2008, φαινόταν αυτό που θα ακολουθούσε και βιώνουμε τώρα με τον χειρότερο τρόπο, όπως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.


Η << Εργατική Ταξική Ενότητα>> οικοδόμων Κατερίνης, που συσπειρώνετε στο ΠΑΜΕ.  Έβαλε από την πρώτη στιγμή στο Δ.Σ. του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης, το θέμα της οργάνωσης της πάλης, για την προστασία των ανέργων  και την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα κλαδικό συνδικάτο οικοδόμων νομού Πιερίας, με παραρτήματα στο νομό, που θα οργάνωνε όλους τους συναδέλφους και άνεργους του κλάδου.
 Οι προτάσεις μας, που θα βοηθούσαν στην καλύτερη οργάνωση των οικοδόμων και κυρίως ανέργων του κλάδου και στην πιο αποτελεσματική διεκδίκηση  αιτημάτων μας, που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες μας. Αυτές οι προτάσεις της << Εργατικής Ταξικής ενότητας>> Οικοδόμων Κατερίνης, όλα αυτά τα χρόνια, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υπονομεύτηκαν και βρήκαν εμπόδια για την εφαρμογή τους, από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείο οικοδομών Κατερίνης ( ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).
Η επιλογή τους είναι συνειδητή. Δεν θέλουν καμιά συλλογική διαδικασία έκφρασης των συναδέλφων, για αυτό δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία η οργανωτικά μέτρα, για να φέρουν τους συναδέλφους στο σωματείο. Να κάνουμε ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. Να συζητήσουμε για την ανάγκη της οργάνωσης της εργατικής πάλης, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως των ανέργων του κλάδου, που μπαίνει πλέον θέμα επιβίωσης.
Ποτέ δεν επεξεργαστήκαν αιτήματα για διεκδίκηση και αγώνα για τους ανέργους. Όπως απαλλαγή του ανέργου οικοδόμου από δημοτικά τέλη, μείωση κατά 50% τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, να χουν προτεραιότητα τα παιδιά των  ανέργων  οικοδόμων στους παιδικούς σταθμούς και να μην πληρώνουν τροφεία, να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για κάθε άνεργο οικοδόμο, σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΙΚΑ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ένταξη παιδιών ανέργων οικοδόμων, στα λαϊκά φροντιστήρια της λαϊκής επιτροπής Κατερίνης για δωρεάν φροντιστήριο  κ.α. 
Για όλα τα θέματα και όχι μόνο, έβαζαν εμπόδια στον σχεδιασμό, στην προώθηση και εφαρμογή τους. Τα υπονόμευαν,  αφού δεν έπαιρναν κανένα μέτρο για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα με τους συνάδελφους.
Η τακτική τους γνωστή. Ενώ στα λόγια συμφωνούσαν, στην πράξη δεν έκαναν τίποτα. Ούτε τηλεφωνικά δεν ενημέρωναν συναδέλφους και έριχναν μετά  της ευθύνες στους συναδέλφους ότι τάχα δεν έρχονταν, δεν ενδιαφέρονται κα φταίγανε  αυτοί, οι ίδιοι.
 Ψέματα και υποκρισία από της δυνάμεις του φιλοκυβερνητικού- φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού ( ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), όπως είναι  η πλειοψηφία του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης και αποτελούν τμήμα τους.
Ευθυγραμμίζονται με την γραμμή του εργατικού κέντρου Κατερίνης, ( ΠΑΣΚΕ). Το οποίο με τη σειρά του, σαν δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, εναρμονίζετε πλήρως με την προδοτική, ξεπουλημένη, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).Που έχει ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται το εργατικό κίνημα,  για την  απομαζικοποιησή του, αφού για αυτό το σκοπό δούλευαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ). Και  μέσα από συναλλαγές , ρεμούλες και ιδιαίτερα προνόμια που αποσπούσε η ξεπουλημένη <<εργατική αριστοκρατία>>, έβαζαν πλάτη για  να μην μπαίνουν εμπόδια, στην εφαρμοζόμενη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου τα προηγούμενα χρόνια.  Από το 1992 κυρίως και μετά, από της κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που τσάκιζαν δικαιώματα και κατακτήσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου,  με οδηγό την συνθήκη του Μάαστριχτ, που προσκυνάνε  όλες οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ,  ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΑΝΕΡΓΕ, καμιά εμπιστοσύνη σε ατούς που δεν σε υπολογίζουν, δεν σε θέλουν σε αγώνες , στην δράση και κυρίως αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές υπέρ  του κεφαλαίου,  μας εξαθλιώνουν κυριολεκτικά.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΑΝΕΡΓΕ μην συμβιβάζεται με την κατάσταση, μην απογοητεύεσαι, μην   παραδίνεσαι. Η <<Εργατική Ταξική Ενότητα >> οικοδομών Κατερίνης και το ΠΑΜΕ, σε καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση, οργάνωση, ταξική συσπείρωση. Έχουμε αιτήματα, πρέπει να παλέψουμε για αυτά, για την επιβίωση μας, την Ζώη μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα. << ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ>>.
Με ταξική ενότητα, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε, να αντεπιτεθούμε. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται οργάνωση μέσα από το σωματείο, με ταξική κατεύθυνση και να δείξουμε την δυναμή μας. Με αλληλεγγύη και κοινή δράση με τους εργάτες όλων των κλάδων,  με  λαϊκή συμμαχία, όπως με την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία, που σήμερα παλεύει αταλάντευτα για την επιβιώσει της στα μπλόκα του αγώνα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΑΝΕΡΓΕ, ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουνε από τα σωματεία μας, εκείνες οι δυνάμεις, που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, για να οργανωθεί η εργατική πάλη, δεν έχουν διάθεση, είναι φιλοεργοδοτικοί, βρίσκονται σε ανοιχτή ακρόαση, με της ξεπουλημένες, προδοτικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), όπως το εργατικό κέντρο Κατερίνης, ΓΣΕΕ, που δρούνε σαν πέμπτη φάλαγγα, μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Τους ξέρεις, μην τους εμπιστεύεσαι άλλο, σε θεωρούν του χεριού τους, δεδομένο και σε αντιμετωπίζουν σαν <<πελάτη>>, για να σου κλέβουν την ψήφο κάθε 3 χρόνια στις αρχαιρεσίας του σωματείου. Που είναι  το μόνο, που τους ενδιαφέρει. Να συντηρούν έναν συσχετισμό δύναμης, απραξίας, αδράνειας, όπως θέλει η κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο και να επιτίθονται με λάσπη, ψέματα και συκοφαντίες, στο συνεπές ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ. Όπως κάνει η πλειοψηφία του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης.
Για αυτό ακριβώς το λόγο συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ, το 1999. Από ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, συνδυασμούς, παρατάξεις, ριζοσπάστες συνδικαλιστές. Για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα εκφυλισμού, διάλυσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνες των παρατάξεων ( ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ). Για  την αναζωογόνηση,  του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, για την ταξική του κατεύθυνση, συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ. Κόντρα στις υποταγμένες, συνδικαλιστικές  πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), που ξόρκισαν και ξορκίζουν  την ταξική πάλη, την χλεύασαν και χλευάζουν, υιοθέτησαν τους κοινωνικούς διαλόγους απάτης, σαν  μέσο διεκδίκησης, αποδέχτηκαν την ανταγωνιστικότητα, αστικά ιδεολόγημα, ξένα ως προς τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, όπως <<αντοχές οικονομίας>> κ.α.
Η << Εργατική Ταξική Ενότητα >> οικοδόμων Κατερίνης, κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους και ιδιαίτερα στους  ανέργους του κλάδου. Ότι και να ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, ότι <<θεό>> και να πιστεύουν, ότι αμφιβολίες και να έχουν. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, να βγουν στον δρόμο, να έρθουν στην απεργία, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
Ήρθε η ώρα, να αποδείξουμε στην πράξη, τι σημαίνει ενότητα με βάση την τάξη μας, να σχεδιάσουμε, να συντονιστούμε με άλλους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε, να αντεπιτεθούμε. Για εμάς, για της οικογένειες μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

<< ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ>> ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ τηλ. επικοινωνίας 6997257481