Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΤΕ Πιερίας ΚΚΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Καταγγέλλουμε την βιομηχανία έκδοσης ανακοινώσεων κατά της παρουσίας προσφύγων στην Πιερία.
Οι ανακοινώσεις είναι πάντα ανώνυμες γραμμένες από το ίδιο χέρι, από συγκεκριμένο ρατσιστικό και νεοναζιστικό κέντρο . Εμφανίζονται οι διαμαρτυρόμενοι ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες. Θυμίζει τους μεταφερομένους δήθεν αγανακτισμένους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα που αποδεδείχθηκε ότι ήσαν μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης  και παραπέμφθηκαν να δικαστούν.


Το κέντρο αυτό  έχει σκοπό τη δημιουργία κλίματος ενάντια στην παρουσία των κατατρεγμένων προσφύγων  και την συκοφάντηση του πρωτοφανούς κύματος αλληλεγγύης που έδειξε ο ελληνικός λαός , παρά την δύσκολη κατάσταση στην οποία είναι.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες, να απομονώσει τις ρατσιστικές φωνές, να θυμηθεί ότι ανάλογη ρατσιστική συμπεριφορά αντιμετώπισαν και οι πρόσφυγες παππούδες μας από τους «ελληναραδες» εκείνης της εποχής με ευτελή και γελοία επιχειρήματα.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τα κερδοσκοπικά και πολιτικά παιγνίδια που παίζονται στην πλάτη των προσφύγων και των ελλήνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η πολιτική των οποίων είναι η κύρια αίτια δημιουργίας του προσφυγικού προβλήματος.
Όσοι κρύβουν τους πραγματικούς υπαίτιους  και στοχοποιουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους είναι συνυπεύθυνοι στη διαιώνιση του προβλήματος.

Γραφείο τύπου της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ