Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό
Σήμερα το βράδι, στις 20:30, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί επειγόντως τα μέλη της σε συνάντηση στον Καπνικό Σταθμό με θέμα την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που θα προκύψουν άμεσα στον τόπο μας.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει στον ίδιο χώρο και η συντονιστική επιτροπή του Παιδικού Κινητού Ιατρείου.



Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κάλεσε δημόσια, δύο φορές μέσα σε έναν μήνα, όλους τους φορείς της πόλης με στόχο την εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού σε τοπικό επίπεδο.

Επισκεφτήκαμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Πιερίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας και τον Δήμο Κατερίνης. Επισκεφτήκαμε το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και επικοινωνήσαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο ν. Πιερίας.

Οι φορείς της πόλης μας είναι καθησυχαστικοί και μας ενημέρωσαν πως ή έχουν ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος ή δρουν εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων τους και αυτού που ορίζει ο νόμος.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα συνεχίσει να συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων αλλά και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, μέσα από την λειτουργία των κοινωνικών δομών της.


Όπου και όποτε της ζητηθεί, όπως και στο παρελθόν, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, είναι έτοιμη να προσφέρει όλα όσα της εμπιστεύονται οι πολίτες της Πιερίας από το υστέρημά τους, στηρίζοντας, χωρίς καμία διάκριση, ανθρώπους που έχουν ανάγκη.