Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες του Νομού μας, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχους, μετανάστριες,  στηρίζουμε τους αγώνες τους μέσα και έξω από το σπίτι και τις καλούμε να οργανωθούν στα σωματεία και να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα.
Σήμερα, που η οικονομική και κοινωνική κρίση επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης, σήμερα που η ανεργία έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, η δραστηριοποίηση και η εκπροσώπηση των γυναικών στα συνδικάτα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.


Η 8η Μάρτη, αποτελεί πλέον ημέρα ορόσημο για τη γυναίκα που ξέρει να διεκδικεί και να παλεύει για την εφαρμογή στην πράξη της ισότητας, της ισονομίας, της συμμετοχής και της έκφρασης άποψης. Είναι αφορμή, για να αναδειχθούν πιο έντονα, τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των γυναικών, αλλά και των εργαζομένων γενικότερα σε ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης και καταπίεσης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Παρά τις νομικές ρυθμίσεις, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων παραμένει μικρή, όπως και οι ανισότητες στις αμοιβές, στην εξέλιξη, αλλά και στις προσλήψεις.
Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που πλήττεται περισσότερο απ’ την ανεργία, τις απολύσεις, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Στηρίζουμε τους αγώνες των γυναικών για μια κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για την πλήρη και ουσιαστική ισότητα ανδρών – γυναικών στην οικογένεια, στη δουλειά, στις αμοιβές, στη μόρφωση, στην εξέλιξη.

                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ