Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ηλίας Χρυσικός: Εθνική στρατηγική, χωρίς κοντόφθαλμη λογική.

Ηλίας Χρυσικός: Εθνική στρατηγική, χωρίς κοντόφθαλμη λογική.
ΦΩΤΟ: Ηλίας Χρυσικός

Το επόμενο διάστημα η χώρα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε στην Ειδομένη ή στον Πειραιά, αφού η πολιτική των ανοικτών συνόρων κατέρρευσε παταγωδώς.
Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο προσφυγικό πρόβλημα, που κυρίως πλήττει την χώρα μας και η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν αποτραπούν οι πρόσφυγες από τα κλειστά σύνορα, είναι σίγουρο ότι εκατοντάδες χιλιάδες θα θελήσουν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια.
Ο κίνδυνος για την χώρα μας είναι τεράστιος, εάν η Τουρκία δεν πιεστεί να σταματήσει το «βρόμικο» παιχνίδι με τους πρόσφυγες.


Ενδεχομένως η επιπόλαιη αντιμετώπιση της κατάστασης που θα επικρατήσει, με τις συνεχείς ροές δημιουργήσουν πρόβλημα στην αυτοσυνειδησία των Ελλήνων.
Καλούμαστε να συμβιώσουμε, να συνεργασθούμε διότι η καθημερινότητα θα αρχίσει να επηρεάζει την ζωή μας.
Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά ότι η συμβίωση και οι καθημερινές συναλλαγές, οι στενές φιλίες και γνωριμίες ενδεχομένως να παίξουν σημαντικό ρόλο στην θρησκεία και στον πολιτισμό μας.
Διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, την πίστη μας, και την αλήθεια.
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει έκκληση ώστε να επικεντρωθεί η ευρωπαϊκή προσπάθεια να σταματήσουν οι ροές προς την χώρα μας.

Χρειάζεται επομένως μια εθνική στρατηγική, πέρα και πάνω από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, με όλα τα κόμματα να συμβάλουν στη χάραξη εθνικού σχεδίου αναπτυξιακής πολιτικής, χωρίς κοντόφθαλμη λογική.

*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm στην Κατερίνη.