Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδοποιίας στον οικισμό της Περίστασης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αποπερατώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στον οικισμό της Περίστασης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την αποκατάσταση φθορών, ζυμωμάτων και τοπικών καθιζήσεων , που οφείλονταν κυρίως σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις από υπόγεια δίκτυα ΟΚΩ (Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας).


Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν  στην 1η Επαρχιακή Οδό Κατερίνης-Παράλιας στον οικισμό της Περίστασης και στα δυο ρεύματα της οδού, από τη διασταύρωση πριν την εκκλησία της Περίστασης έως τον κόμβο στην πλατεία.


Ειδικότερα, οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν εκσκαφή σε βάθος και επανακατασκευή στρώσεων υπόβασης και βάσης της οδού μέχρι την πλήρη ασφαλτόστρωση αυτής καθώς και απόξεση (φρεζάρισμα) του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα  και επανακατασκευή αυτού.

Σε επιθεώρηση των εργασιών προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τους ταχείς ρυθμούς υλοποίησης των παρεμβάσεων,  που –όπως τόνισε- αναβαθμίζουν τις συνθήκες προσπελασιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών της Πιερίας.


Σοφία Μαυρίδου: « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τηρεί τις υποσχέσεις της και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις με σκοπό τις ασφαλείς μετακινήσεις, την ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής»