Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στους αγροτικούς συνεταιρισμούς Ράχης

Τους δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ράχης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Χάρη Τζαμακλή και Στέργιο Καστόρη, τη συντονίστρια της Ν.Ε Πιερίας και στελέχη της τοπικής οργάνωσης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των αγροτών για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τις φετινές καταστροφές στην παραγωγή των κερασιών.

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί άμεσα το θέμα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ώστε να επιστρέψουν στα χωράφια και να προβούν σε εκτιμήσεις των ζημιών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο πρόσθετης αποζημίωσης των παραγωγών για τη μείωση της παραγωγής τους που οφείλεται στις κλιματικές αλλαγές. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να «παγώσουν» για φέτος οι δανειακές υποχρεώσεις των συνεταιρισμών προς τις τράπεζες.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις δυνατές ενέργειες στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και των συνεταιρισμών τους, καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.


NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ