Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


Στην εξέδρα απονομών ανέβηκε το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας 27-29 Μαΐου.

Ο Αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον πανέμορφο φυσικό στίβο της λίμνης Rotsee της Λουκέρνης, συγκεντρώνει πάντα το Παγκόσμιο ενδιαφέρον της κωπηλασίας. Ιδιαίτερα φέτος που είναι Ολυμπιακή χρονιά θεωρείται το τελευταίο τεστ πριν το Ρίο, με τα κορυφαία πληρώματα όλου του κόσμου να συμμετέχουν αναμετρώντας τις δυνάμεις τους.

Αν και το Ελληνικό διπλό σκιφ γυναικών δεν ξεκίνησε καλά (6ο στον προκριματικό την Παρασκευή), την επόμενη ημέρα στον επαναληπτικό, έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες, τερματίζοντας πρώτο. Την Κυριακή στον τελικό, οι Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη, έχοντας το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από τα πολύ δυνατά πληρώματα που συναγωνίζονταν, έδωσαν μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη και με πολύ σταθερότητα και δύναμη κατέκτησαν την 3η θέση με χρόνο 6:54:84, πίσω από τα πληρώματα της Λιθουανίας (1ο με 6:52:07) και της Αυστραλίας (2ο με 6:52:76). Εκτός μεταλλίων έμειναν τα πληρώματα της Γερμανίας (4ο) της Γαλλίας (5ο) και της Νέας Ζηλανδίας (6ο).

«Ο πρώτος μας στόχος στη Λουκέρνη, ήταν αρχικά να μπούμε τελικό κι εκεί θα δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν πω ότι περίμενα μετάλλιο θα είναι ψέμα!» δήλωσε μετά τον αγώνα στο αθλητικό site Sportsfeed η Νικολαΐδου και συμπλήρωσε: «Ο προκριματικός δεν μας βγήκε έτσι όπως θέλαμε αλλά με κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του σκάφους κάθε κούρσα έβγαινε και καλύτερη, αυτό φάνηκε».«Ήταν το τελευταίο test πριν τους Ολυμπιακούς και μείναμε αρκετά ικανόποιημενες αλλά δεν σταματάμε ποτέ την προσπάθεια για το καλύτερο! Ακολουθεί μια εβδομάδα στα σπίτια μας και μετά από τις 6 Ιουνίου στην Καστοριά για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς αγώνες» τόνισε στο Sportsfeed η Κατερινιώτισα πρωταθλήτρια.



Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης δήλωσε για τη νέα επιτυχία της αθλήτριας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνας Νικολαΐδου: « Η Κατερίνα Νικολαΐδου φέρνοντας στη χώρα μας, μαζί με την άξια συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη, το Χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μας έκανε ακόμη μια φορά να νιώσουμε χαρά και υπερηφάνεια ως Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης αλλά και ως Πιεριείς και ως Έλληνες, ενώ παράλληλα μας χαρίζει αισιοδοξία και για νέες ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ευχόμαστε ολόψυχα στις δυο πρωταθλήτριες υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο Ρίο. Έχουν κάνει σκληρή προσπάθεια με επιμονή και πάθος και έχουν αποδείξει ότι ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι μέσα στις δυνατότητές τους.

Ενώ ο προπονητής της Νικολαΐδου στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης Γιώργος Μπικογιάννης πρόσθεσε: «Η εμπειρία της 24χρονης Νικολαΐδου κατόχου 7 μεταλλίων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 2 χρυσών Ευρωπαϊκών μεταλλίων, συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο με το ταλέντο της μόλις 19χρονης Ασουμανάκη, παγκόσμιας πρωταθλήτριας νεανίδων και κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ νεανίδων στην κλειστή κωπηλασία και το πλήρωμα των δυο κοριτσιών στο διπλό σκιφ γυναικών ήδη με τις πρώτες εμφανίσεις του πέρυσι βρέθηκε στην κορυφή κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ φέτος με την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο επιβεβαιώνει ότι δε βρέθηκε τυχαία στη κορυφή και θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε δυο περίπου μήνες στο Ρίο.»

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς