Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κουρές Μεγαλόσχημων Μοναχών στην Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου


Το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω η κουρά δυο μεγαλοσχήμων πατέρων της Μονής.
Αρχικά τελέστηκε ο Εσπερινός Απόδοσης του Πάσχα. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ κ. Αμβρόσιος, πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολεως, συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ βρίσκεται από το Σάββατο στην Πιερία επικεφαλής ομάδας καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας της Αγίας Πετρουπόλεως.

Την ακολουθία της μεγαλοσχημίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δίνοντας στους μοναχούς τα ονόματα Διονύσιος και Ησύχιος.

Πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Κίτρους αναφέρθηκε στη θεάρεστη επιλογή της μοναχικής ζωής που, κόντρα στα σημεία των καιρών, έλκει τον άνθρωπο προς τον Θεό.

Τέλος, τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας κ. Γεώργιος όσο και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμος ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πέτεργκοφ κ. Αμβρόσιο για την ιδιαίτερη ευλογία ππυ προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας.

Στη συνέχεια, κατά το Μοναστικό τυπικό ακολούθησε τράπεζα και ξενάγηση της ρωσικής αντιπροσωπείας στο μουσείο της Ιεράς Μονής.