Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΡΗΤΗ»

Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης το 5ο ξαθεριώτικο δρώμενο από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας «Το ξαθέρι».

Η φετινή μουσικοχορευτική παράσταση που είχε τον τίτλο «Για μια χούφτα Κρήτη», ήταν ένα ταξίδι στη λογοτεχνία, μια νοσταλγική περιδιάβαση στους νομούς της Κρήτης μέσα από λυρικές λογοτεχνικές περιγραφές των εμβληματικών της πόλεων, αναβίωση ξεχασμένων τοπικών χορών, παλιές φωτογραφίες, τοπικές φορεσιές…

Οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής μέσα από τους ήχους της λύρας και τα τραγούδια του Μανώλη Λιανουδάκη και των μουσικών που τον πλαισίωναν, Γ. Προ ϊστάκη, Β. Αρχαύλη και Γ. Γιακουμάκη. Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά οι μικροί χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ το εφηβικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων ξεδίπλωσε τις χορευτικές του ικανότητες.

Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν κοντά μας και μας στήριξαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τον ΟΠΠΑΠ για την παραχώρηση του θεάτρου, τους χορηγούς επικοινωνίας Σκάι 96,6, Ράδιο Κατερίνη 95,3 και την εφημερίδα Ολύμπιο Βήμα.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης και ιδιαίτερα τη χοροδιδάσκαλο κ. Μ. Μπαχλιτζανάκη, την υπεύθυνη της Εφορείας Ιματιοθήκης κ. Χ. Σκουλαριώτη, την υπεύθυνη χορωδίας κ. Μ. Πετάση και τον υπεύθυνο μουσικής κ. Δ. Μπεϊνά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις κυρίες Ε. Ανδρουλιδάκη, Ε. Παξιμαδάκη και Μ. Χατζάκη που επιμελήθηκαν την παράσταση. Τέλος τους κκ. Β. Γκούντα και Α. Μοσχολούρη για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.