Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ” ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ” ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

“Χρώματα και αρώματα” στους πρόποδες του Ολύμπου

Με την παρουσία δεκάδων φίλων της ζωγραφικής και των εικαστικών τεχνών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, τα εγκαίνια της έκθεσης “Τέχνης Ίχνη εν Ολύμπω” του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.


Εβδομήντα καλλιτέχνες παρουσιάζουν διακόσια καινούρια έργα, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, φωτογραφίας και ψηφιδωτού, συστήνοντας τη δουλειά τους στο κοινό, σε μία μεγάλη, ομαδική έκθεση που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και έγινε η αφορμή για μία δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στον Σύλλογο Εικαστικών και το Φεστιβάλ Ολύμπου που, όπως διαβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές, θα έχει και συνέχεια.


Εκ μέρους του ΟΡΦΕΟ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Χανδόλιας, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον ΣΚΕΤΒΕ και δανειζόμενος στίχους του Τάσου Λειβαδίτη μίλησε για τη διαχρονικότητα της ποίησης και γενικότερα της τέχνης “και τα χρώματα και τα αρώματα που υπάρχουν και ενώνονται για να μας καταδείξουν πόσο εφήμεροι είμαστε”.

Μέσα από μία εξαιρετική συνεργασία οργανώσαμε και σήμερα εγκαινιάζουμε μία σειρά-ουσιαστικά-από εκδηλώσεις. Γιατί δεν είναι μόνο η έκθεση αλλά και μία σειρά εργαστηρίων τα οποία θα “τρέχουν” κατά τη διάρκεια” ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ Κωνσταντίνος Παλιάν αναφερόμενος στα τρία εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, αρχης γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο, με τον συντονισμό εξαιρετικών καλλιτεχνών που θα μυήσουν το κοινό στις τεχνικές της ακουαρέλας, της κεραμικής και της χαρακτικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Παλιάν η ύπαρξη των εργαστηρίων στις εκδηλώσεις εντάσσεται στην άποψη και στην πάγια τακτική του Συλλόγου Εικαστικών σύμφωνα με την οποία “ τέχνες σιωπηλές, όπως είναι οι εικαστικές μπορούν να αποκτήσουν φωνή μέσα από τη φωνή των δημιουργών τους, αποκαλύπτοντας κομμάτια από την τεχνική που δεν είναι πάντα φανερά όταν παρατηρεί κάποιος το τελειωμένο έργο”.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών αλλά και να μάθουν περισσότερα πράγματα για τις δραστηριότητες του ΣΚΕΤΒΕ, μία από τις οποίες είναι η έκδοση του περιοδικού “Τέχνης Ίχνη”. Πρόκειται για ένα περιοδικό “εικαστικού προβληματισμού” όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, το οποίο εκδίδεται ανά εξάμηνο χαρίζοντας ως δώρο ένα πρωτότυπο χαρακτικό, διαφορετικού καλλιτέχνη κάθε φορά.

Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή και το άνοιγμα του Φεστιβάλ σε νέους “τόπους” τέχνης και πολιτισμού εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος ο οποίος χάρισε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών το λεύκωμα για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ Ολύμπου για να λάβει αντίστοιχα από τον κ. Παλιάν τον τυπωμένο κατάλογο με τα έργα της έκθεσης.

Την αρχή μίας δημιουργικής συνεργασίας που ξεκινά με την έκθεση αυτή επεσήμανε από την πλευρά του ο υπεύθυνος εικαστικών θεμάτων του ΟΡΦΕΟ, Νίκος Γραίκος.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σάββατο 13 Αυγούστου 18:00-20:00

Εργαστήριο ακουαρέλας από τη Φωτεινή Χαμιδιελή & τον Γιώργο Πολίτη

Σάββατο 20 Αυγούστου 18:00-20:00
Εργαστήριο κεραμικής από 6 γνωστούς και καταξιωμένους κεραμίστες με τον συντονισμό της Cristine Wills.

Σάββατο 27 Αυγούστου 18:00- 20:00
Εργαστήριο χαρακτικής, τεχνικές & τύπωμα από τους Γιάννη Μονογυιό και Κριστιάνα Ηλιοπούλου Hopirtean.

Η είσοδος είναι δωρεάν.