Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ


Ενόψει εορτασμού της Θεομητορικής Εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος:


· Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα ηγηθεί Προσκυνηματικού Περίπλου του Αγίου Όρους, επικεφαλής 250 προσκυνητών. Κατά τον Περίπλου, θα ψαλεί η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
· Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδι, θα χοροστατήσει στον Αναστάσιμο Εσπερινό, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας. Στη συνέχεια, θα προεξάρχει της πάνδημης Λιτανείας της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας.
· Την Κυριακή 14 Αυγούστου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Αγαθουπόλεως.
· Την ίδια ημέρα, στις 7.00 το απόγευμα, θα προεξάρχει της Λιτανείας του Επιταφίου της Παναγίας από το «Μετόχι» προς τον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού.
· Την ίδια ημέρα, στις 8.30 το βράδι, θα προεξάρχει του Πανηγυρικού Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης.
· Τη νύχτα της ίδιας ημέρας προς ξημερώματα της Δευτέρας 15 Αυγούστου θα τελέσει την Αγρυπνία της Εορτής και θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.
· Το πρωί της ίδιας ημέρας, μετά τη θ. λειτουργία, θα τελέσει την Ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου.