Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ”


Καταγγέλουμε την θρασύτατη πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΗ με την οποία αντί να απολογείται για την κατάπτυστη και ανάλγητη συμπεριφορά της, με την οποία έχει αναγκάσει χιλιάδες συνανθρώπους μας να ζουν χωρίς ρεύμα, ζητάει και τα ρέστα από πάνω από τους φτωχοποιημένους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η ΔΕΗ έχει το απύθμενο θράσος να υπερηφανεύεται για το κοινωνικό της πρόσωπο με ανακοινώσεις και τηλεοπτικά σποτς και να εγκαλεί όλους όσους δεν τακτοποιούν της οφειλές τους παρά την “υπέρμετρα καλή” θέληση της Εταιρίας.

Να υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες της ΔΕΗ ότι διαχειρίζονται ένα δημόσιο, κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και πρέπει να το παρέχουν απρόσκοπτα και χωρίς να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως πελάτες. Αντί αυτού, η ΔΕΗ τα χρόνια της κρίσης έχει κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων φτωχοί , άνεργοι, ΑΜΕΑ, κατάκοιτοι, υπερήλικες, καρκινοπαθείς, ινσουλινοεξαρτώμενοι, ασθενείς με συσκευές οξυγόνου και άλλες βαριές παθήσεις, πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με ανήλικα παιδιά και βρέφη και σε πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η εγκληματική αναλγησία των διοικήσεων της ΔΕΗ, εκτός των βαρύτατων κοινωνικών συνεπειών που έχει επιφέρει όλα αυτά τα χρόνια, έχει οδηγήσει και στην πλήρη απαξιώση και απωλεια του κοινωνικού προσώπου της εταιρίας, πράγμα το οποίο συντελεί καθοριστικά στο ευκολότερο ξεπούλημά της “απαξιωμένης” πλέον στη συνείδηση των πολιτών ΔΕΗ, στους ιδιώτες κερδοσκόπους. Ήδη, το ξεπούλημα της μεγαλύτερης και πιο στρατηγικής ελληνικής επιχείρησης εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς από την νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την παράδοση των πελατολογίων-φιλέτων στους ιδιώτες και με την συνέχιση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εγκληματική υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από τη μία εξαγγέλει ότι θα στηρίξει τους ευάλωτους συμπολίτες μας που δεν έχουν ρεύμα ή απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης και από την άλλη συνεργεί ευθέως στην βάρβαρη και κοινωνιοκτόνα πολιτική που εξωθεί χιλιάδες συμπολίτες μας στο σκοτάδι, στην απελπισία και στην πλήρη κοινωνική περιθωριοποίηση. Με την ευθυγράμμιση της στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως το δόγμα “ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει” με τους μη έχοντες να αποτελούν πλέον την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Στον αντίποδα βρίσκεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, που όλα αυτά τα χρόνια δίνει έναν μαραθώνιο αγώνα για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, επιτυγχάνοντας σημαντικές νίκες. Με τον συνεπή και αδιάκοπο αγώνα μας στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας έχουμε καταφέρει να επανασυνδέσουμε χιλιάδες κομμένα ρεύματα σε όλη τη χώρα και να πετύχουμε ευνοϊκούς διακανονισμούς με δυναμικές παρεμβάσεις μας σε υποκαταστήματα και στα κεντρικά της ΔΕΗ.

Όσο η βάρβαρη και εγκληματική συμπεριφορά ΔΕΗ και κυβέρνησης συνεχίζεται, απειλώντας τη ζωή και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας, τόσο εμείς θα χτίζουμε ψηλότερα αναχώματα, εντείνοντας τη δράση μας και οξύνοντας όλες τις μορφές αγώνα προκειμένου να υπεραμυνθούμε των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

Θα νικήσουμε!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Κανένας μόνος του στην κρίση!
Όπλο μας η αλληλεγγύη!
13-08-16

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ