Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΑΠΩΛΕΙΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑ


Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την απρόσμενη απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου, φιλολόγου και εκπαιδευτικού Αναστασίας Γεροφωκά. Η Αναστασία, ειδική γραμματέας του επιστημονικού μας σωματείου, υπήρξε για πολλά χρόνια δραστήριο μέλος του. Τόσο από τη θέση της ως απλού μέλους, όσο και από τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο, με τη ζωντάνια και την εργατικότητά της, συνέβαλλε αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου.

Το καλώς εννοούμενο πάθος και μεράκι της, η ανιδιοτέλεια και η διάθεση προσφοράς, η ανθρωπιά και το πνεύμα αλληλεγγύης, η αγάπη της για τον άνθρωπο και τη φύση χαρακτήριζαν κάθε εκδήλωση της ζωής και της πολύπτυχης δράσης της.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες υπηρέτησε το σχολείο και το μαθητή με υψηλό παιδαγωγικό ήθος, αλλά και με τους αγώνες και την τοποθέτησή της στα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, το σύζυγό της Νίκο, τη θυγατέρα της Σοφία, τον αδελφό της, όλους της τους συγγενείς και οικείους.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει, αντί για στεφάνι, να προσφέρει χρηματικό ποσό στη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης και να τιμήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη μνήμη της.

Θα την θυμόμαστε πάντοτε.
Κατερίνη, 13 Αυγούστου 2016

Για το Δ.Σ. του Σ.Φ.Π.,
Ο πρόεδρος Ο γ. γραμματέας
Μπάμπης Παπαδόπουλος Γιώργος Καρακώνης