Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Χάρης Τζαμακλής: «Καλώ τη Νέα Δημοκρατία να επανεξετάσει τη θέση της, γιατί είναι καθαρά εθνικό ζήτημα και τίποτα άλλο». (BINTEO)


Προσχηματικές, αντιφατικές και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο Χάρης Τζαμακλής τις δικαιολογίες της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει το Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Ως εισηγητής του πορίσματος απευθύνει έκκληση να επανεξετάσει η Νέα Δημοκρατία τη θέση της, γιατί είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρεί αντιπολίτευση ούτε μικροκομματικές λογικές..

Εξήγησε ακόμα ότι η Επιτροπή αυτή, όπως και οι δύο προηγούμενες, έθεσαν τέσσερις στόχους: 1. πολεμικές αποζημιώσεις, 2. επανορθώσεις πολεμικές, 3. αποπληρωμή κατοχικού δανείου και 4. επιστροφή κλεμμένων θησαυρών, οι οποίες κατά τον βουλευτή θα πρέπει να εγερθούν συνολικώς.

Επανέλαβε ότι το κομμάτι της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, το να γίνει δηλαδή η όλη υπόθεση, το όλο ζήτημα των γερμανικών οφειλών διεθνές θέμα, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και σε Διπλωματικό επίπεδο και σε Δικαστικό επίπεδο, εάν απαιτηθεί.

Τέλος, ανέφερε σχετικά με την σημασία να ψηφισθεί το πόρισμα από όλα τα κόμματα: «Θα ήταν πραγματικά ευχής έργο να γίνει ομόφωνα δεκτό το Πόρισμα απ' όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Επιτροπή, δηλαδή, από το σύνολο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γιατί έτσι θα αναδειχθεί η ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας του Ελληνικού λαού που εκφράζεται μέσα από το Κοινοβούλιο. Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι ένα ζήτημα εθνικό και πατριωτικό και με αυτή την έννοια είναι ζήτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας η προώθηση των θέσεων».