Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (13-09-2016)

Τι έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (13-09-2016)

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης είχαμε χθες το βράδυ που διήρκεσε 3,5 ώρες περίπου..
57 ήταν τα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν.
Νομίζουμε ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όσα έγιναν χθες, γιατί υπήρχαν και αυτά που δεν έγιναν…


Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το κοιτάξει καλύτερα η δημοτική αρχή, γιατί 3,5 συνεδρίασης και 57 θέματα οδηγούν σε παρενέργειες όπως:

Καταρχήν υποβαθμίζονται λόγω κόπωσης τα θέματα και κυρίως τα σημαντικά.

Βλέπουμε δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους να φεύγουν και να έρχονται.

Ακόμα και οι δημοσιογράφοι καταλήγουν μετά από ώρα, από καμιά δεκαριά που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα τελικά να μένουν 1-2 στην καλύτερη περίπτωση.

Τα κινητά και τα τάμπλετ παίρνουν… φωτιά.( Δεν περνάει διαφορετικά η ώρα…)

Οι καφέδες και τα αναψυκτικά έχουν την τιμητική τους! (Καλό βέβαια για τις καφετερίες. Αν και η κοπελίτσα που έφερνε τις παραγγελίες πρέπει χθες να ανεβοκατέβηκε τις σκάλες του Δημοτικού Μεγάρου, άπειρες φορές! Αν και εμάς δεν μας χάλασε αυτό, αφού ήταν μια όμορφη παρουσία…)

Ο καπνός από τα τσιγάρα σε κάποια στιγμή είχε καλύψει τον διάδρομο σαν ομίχλη…

Για να σοβαρευτούμε και λίγο, το θέμα είναι ότι σε καμία μα καμία περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συνεδρίαση σε 3,5 ώρες και με 57 θέματα.

Θα πρέπει η δημοτική αρχή να το δει λίγο καλύτερα και ίσως να έσπαζε την συνεδρίαση τουλάχιστον σε δυο, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια να συζητηθούν πιο αναλυτικά τα θέματα και να μπορούν να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα, τα υπέρ και τα κατά.

Τι έγινε και τι δεν έγινε.


Αναγνώστηκαν οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων, Κυριακίδη-Φάκα-Αγαθαγγελίδη και είδαμε κυρίως από την πλευρά του Γιώργου Κυριακίδη, αρχηγική εμφάνιση με συνεχείς παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, δείγμα ίσως του τι θα δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις.


Προτάσεις-εισηγήσεις.


Γιώργος Κυριακίδης (Ανεξάρτητος): Γιατί δεν έχει δοθεί η άδεια για την ξύλευση στον συνεταιρισμό στην Μηλιά Πιερίας;

Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικά θέματα που τελικά δεν συζητήθηκε αφού αποσύρθηκε από τον εισηγητή κ. Δημήτρη Βαϊνά.
Να επισημάνουμε ότι για αυτό το θέμα υπήρξε χθες πολυπληθής παρουσία κατοίκων της περιοχής που τελικά αποχώρησαν με άδεια τα χέρια..

Γιάννης Φάκας (Ανεξάρτητος): Να επαναλειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Κατερίνης.

Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Νίκος Μακρίδης (Επικεφαλής της Νέας Εποχής): Γιατί αντί για αναβάθμιση της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης είχαμε υποβάθμιση της;

Πρόταση κατέθεσε ο κ. Νίκος Μακρίδης με την οποία ζητάει να μην διαλυθεί ο ιστορικός θεσμός της Εμποροπανήγυρης και να γίνει μια επιτροπή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα αναβαθμίσει τον ρόλος της.


Σάββας Χιονίδης (Δήμαρχος Κατερίνης): Η Εμποροπανήγυρη κάποτε ήταν ζωοπανήγυρη και είναι θεσμός για την πόλη.
Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και κάναμε ότι προβλέπεται για την λειτουργία της. Η εμπορική έκθεση αντιθέτως είχε 20.000 επισκέψεις σε τέσσερις μέρες…
Αποφάσεις:

Αποφασίστηκε η ενίσχυση του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης (ΝΟΚΑΤ) με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Για το πολιτιστικό μέγαρο Κατερίνης από την πλευρά του Δήμου ζητήθηκε παρότι έγιναν λάθη να στηριχτεί από όλους η προσπάθεια ανέγερσης του.

Αντιπολίτευση: Παραδεχτείτε τα λάθη σας και θα σας στηρίξουμε.

Νίκος Μακρίδης: Παρότι εμείς έχουμε άλλη άποψη για το αν έπρεπε να γίνει ή όχι το πολιτιστικό, από την στιγμή που το ξεκινήσατε πρέπει και να το τελειώσετε.

Επίσης αποσύρθηκε και το 43ο θέμα που αφορούσε την απόφαση ή μη παραχώρησης σχολικών αιθουσών στο ΚΕ.ΣΥ.Π..

Πρέπει να τονιστεί ότι για αυτό το θέμα έδωσε το παρών σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας το οποίο έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί αυτού.

Επίσης μια... αναστάτωση δημιουργήθηκε με την ανάγνωση του 42ου θέματος για την κατανομή των χρημάτων στα σχολεία μεταξύ των κ. Παπαζήση-Κυραϊλίδη και της ΕΛΜΕ...

Όπως πάντα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν μίλησαν καθόλου, παρότι υπήρχαν 57 θέματα!!!

Τέλος από τις ωραίες στιγμές του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου η δήλωση αγάπης και στήριξης του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Λεμονόπουλου στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Σάββα Χιονίδη:

"Ο Χιονίδης θα είναι ξανά ο επόμενος Δήμαρχος της Κατερίνης. Αυτός θα αποφασίσει πότε θα σταματήσει από τον Δήμο. Αυτή η ομάδα δεν χάνει με τίποτα!!!"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ :



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ