Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεδρίασε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας και συζήτησε το πρόγραμμα δράσης Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. Η εισήγηση αναφέρθηκε α) στην οργάνωση της καθόδου του ΠΑΜΕ, των Συσπειρώσεων ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και των συνδικάτων, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Αριστοτέλους και β), στην πορεία στήριξης από τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων της Πιερίας , στην πρόταση του σχεδίου νόμου που διακινούν οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα.

Μέχρι σήμερα το κάλεσμα συνυπογράφουν 18 Εργατικά Κέντρα, 13 Ομοσπονδίες και 219 συνδικάτα από όλη την Ελλάδα. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται για να υπογράψουν όλα τα συνδικάτα.

Η πρόταση νόμου αφορά την επαναφορά των του βασικού μισθού στα 751, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009, επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης και 13ου , 14ου μισθού, κ.α. Το σχέδιο νόμου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης και υπογραφής από τα συνδικάτα, θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, πλην φασιστικής Χρυσής Αυγής, για να συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής .

Για την καλύτερη οργάνωση της προετοιμασίας του εργατικού λαϊκού κινήματος η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όλες τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των σωματείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ