Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ Πιερίας : «Σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ»


Αφού πέρασε όλο το καλοκαίρι με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα χωρίς καμία τεκμηρίωση, αφού για άλλη μια φορά οι υπηρεσιακές μεταβολές άργησαν χαρακτηριστικά, ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε την δέσμευσή του ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς κενά και ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους. 

Αιφνιδιαστικά αποστέλλεται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εγκύκλιος, η οποία, εντελώς αντιδημοκρατικά, επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη τη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ, τα οποία καλούνται να τοποθετήσουν τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και με βάση τα ασαφή και λανθασμένα στοιχεία του myschool και όχι με βάση τα στοιχεία και τις προβλέψεις των κατά τόπους ΠΥΣΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα Υπηρεσιακά συμβούλια αδυνατούν να συνεδριάσουν, οι τοποθετήσεις θα γίνονται στην παραπάνω προθεσμία από τους κατά τόπους Διευθυντές Εκπαίδευσης!!

Δηλαδή με μία μονοκονδυλιά η κυβέρνηση διαγράφει τα τελευταία 90 χρόνια και επιστρέφουμε στις εποχές πριν το 1926, όπου στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν υπήρχαν αιρετοί.

Ταυτόχρονα καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων μέσα σε μερικές ώρες να κάνουν τις κατανομές του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, πριν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων, που είναι στη διάθεση, των υπεραρίθμων και των αποσπασμένων.

Είναι προφανές ότι ο συντάκτης της εγκυκλίου δεν έχει καμία σχέση με τη σχολική πραγματικότητα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σοβαρευτεί, να σταματήσει να παραβιάζει το νόμο και να ανακαλέσει άμεσα την εν λόγω εγκύκλιο.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος 
Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος