Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΙ Θ.ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΡΙΟ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των 93 αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

 Όλα τα μέλη της αποστολής βραβεύτηκαν τόσο για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς για την άψογη παρουσία και εν γένει συμπεριφορά την οποία έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρίο.

Ανάμεσα στους αθλητές που έδωσαν το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και τιμήθηκαν από την Ε.Ο.Ε. η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης είχε την υπέρτατη τιμή και χαρά να καμαρώσει δυο δικά της παιδιά, τους κωπηλάτες Θωμά Καραμήτρο και Κατερίνα Νικολαΐδου, που εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και την Πιερία στο μακρινό Ρίο, χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές στους ανθρώπους του Ν.Ο.ΚΑΤ. και όχι μόνο.

Ο Θωμάς Καραμήτρος συμμετείχε ως αναπληρωματικός στο πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών που κατέκτησε την 6η θέση ενώ η Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησε την 4η θέση και τον τίτλο της Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών μαζί με την αθλήτρια του Ε.Ν.Ο.Α. Σοφία Ασουμανάκη.

H πανηγυρική εκδήλωση ξεκίνησε με την εντυπωσιακή είσοδο των αθλητών στο περιστύλιο και ακολούθησε η βράβευση όσων κατετάγησαν από την 8η θέση και πάνω. Ακολούθησε η βράβευση των Ολυμπιονικών που έγινε από Ολυμπιονίκες προηγούμενων ετών αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες


Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας που έκανε την απονομή των βραβείων στη Κατερίνα ΝΙκολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στις 2 αθλήτριες και καθώς ήταν παρών στους Ο.Α. και παρακολούθησε τις κούρσες των κοριτσιών από κοντά, τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. «Η 4η θέση που κατέλαβαν είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τη βοήθεια που έχει ο αθλητισμός. Για μένα είναι χρυσοί Ολυμπιονίκες όχι μόνο η Κατερίνα και η Σοφία αλλά όλοι οι αθλητές μας» πρόσθεσε.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου, κατά τη βράβευσή της, δήλωσε ως εκπρόσωπος του πληρώματός της, ότι η 4η θέση στη πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πολύ σημαντική, αν και είναι αλήθεια ότι θα ήθελαν να πετύχαιναν κάτι ακόμη καλύτερο στο Ρίο και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν με καινούργια δύναμη την προσπάθειά τους, θέτοντας υψηλούς στόχους για το μέλλον.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ευχαρίστησε όλους τους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Ρίο που μας έκαναν περήφανους τόσο με τις επιδόσεις όσο και με το ήθος τους , καθώς και τους προπονητές, τους γονείς, τις Ομοσπονδίες και τους χορηγούς που στήριξαν τη προσπάθεια των αθλητών, ενώ έθεσε ως στόχο να μπει η Ελλάδα στις 20 πρώτες χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ 2020 και να στείλουμε μία Ολυμπιακή Αποστολή με πάνω από 100 αθλητές.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, Βουλευτές, πρώην υπουργοί, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο 4 φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Ολυμπιονίκης τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι. Παρέστησαν ακόμη, ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντενί Μασελιά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας Κατερίνα Παναγοπούλου, η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης δήλωσε για τη νέα αυτή επιβράβευση των αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. «Η Πιερία έστειλε στους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 4 παιδιά της, τους Καραμήτρο, Νικολαΐδου, Πεσιρίδου και Ποιμενίδου, που μας χάρισαν μαζί με όλους τους αθλητές της Ελληνικής Αποστολής αξέχαστες στιγμές. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης είχε την τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία του να μετέχουν δυο πρωταθλητές του στην Ελληνική dream team που κατάφερε απίστευτες διακρίσεις, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε. Η Κατερίνα Νικολαΐδου μάλιστα επέστρεψε στη Πιερία μας με τον τίτλο της 4ης Ολυμπιονίκη γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια. Η Ελληνική Πολιτεία και η Ε.Ο.Ε. στην εκδήλωση στο Ζάππειο μέγαρο τίμησε όλους αυτούς τους αθλητές για τις επιδόσεις και το ήθος τους. Η ύψιστη αυτή βράβευση, δίνει την αφορμή για να εκφράσουμε άλλη μια φορά σύσσωμη η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες 2016, για τις στιγμές ανείπωτης χαράς και υπερηφάνειας που μας χάρισαν, κάνοντας πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» και να ευχηθούμε σε όλους και ιδιαίτερα στο Θωμά και την Κατερίνα καλή συνέχεια, υγεία και δύναμη για την επίτευξη νέων ακόμη υψηλότερων στόχων.»

Ο Έφορος Δ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς