Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

O Δήμος Δίου - Ολύμπου κοντά στο «Χωριό των Ψαράδων». Σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, το «Χωριό των Ψαράδων» στη Γρίτσα Λιτοχώρου, με πρωτοβουλία των αλιέων και του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και την αρωγή της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου μετέρχεται σε νέα φάση εξέλιξης.

Ήδη εκτελούνται εντατικά εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των αλιέων και την ανάδειξη του επαγγελματικού συνοικισμού.


Πρώτη ενέργεια ήταν η ασφαλτόστρωση της οδού εισόδου στο «Χωριό των Ψαράδων», με την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα υψηλών προδιαγραφών μήκους 300 μέτρων και πλάτους 5,5 μέτρων με έρεισμα εκατέρωθεν.

Ακολούθησαν εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης των πρανών και των κοινοχρήστων χώρων στα όρια του συνοικισμού και απομάκρυνση όλων των άχρηστων υλικών που καταλάμβαναν τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι εργασίες συνεχίζονται αυτές τις μέρες στην ακτή, όπου οι αλιείς μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους για τον καθαρισμό της παραλίας από την άγρα φυτική βλάστηση και τα άχρηστα εγκαταλειμμένα αντικείμενα . Έτσι αναδεικνύεται η υπέροχη απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά ενώ οι εγκαταστάσεις των αλιέων γίνονται πιο λειτουργικές.

Επιθυμία ετών των αλιέων, είναι η κατασκευή και λειτουργία ψαροταβέρνας σε χαρακτηρισμένο σχετικά χώρο, όπου θα διεξάγονται και διάφορες εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει μια τέτοια προοπτική, παράλληλα δε έλαβε την υπόσχεση των αλιέων για συνεργασία για τη διαρκή συντήρηση του οικισμού και τη διατήρησή του στο προσδοκώμενο επίπεδο.



Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Λιτόχωρο, 29 Σεπτεμβρίου 2016