Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ολύμπια Εν Δίω

Ο «Δίας ο νεφελοσυνάχτης», δεν επέτρεψε χθες να γίνουν οι αφιερωμένες στην Μούσα της Λυρικής Ποίησης Ευτέρπη, παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Ωστόσο, εκατοντάδες ήταν οι μαθητές των σχολείων που χειροκρότησαν την εξαιρετική παραστάση «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Η πολυμελής θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας, παρουσίασε το έργο «Ευμενίδες» του Αισχύλου, ο οποίος μέσα από το κείμενό του, καταφέρνει να μετατρέψει την φυσιογνωμία των Ερινύων που ήταν θεότητες τρομερές και εκδικητικές, σε πιο προσιτές στις εγκλήσεις του λαού, παρέχοντας στους θεατές, μέσω έγκλησης να απευθυνθούν σ'αυτές και να τις παρακαλέσουν για επιείκεια.

Η αναβληθείσα παράσταση του Σχολείου της Τεχεράνης «Μήδεια», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί στο αρχαίο θέατρο Δίου (και καιρού επιτρέποντος). Παρότι υπήρχε η δυνατότητα να παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, οι Ιρανοί συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, ζήτησαν από την Οργανωτική Επιτροπή να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο, παρατείνοντας την παραμονή τους στην Πιερία.

«Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε, αυτό το αίτημα σε ένα σχολείο που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου. Δεν θέλαμε να στερήσουμε σε αυτά τα παιδιά τη μοναδική χαρά να παρουσιάσουν στο αρχαίο θέατρο τη δουλειά τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ο.Ε. Θανάσης Μπίντας.

Σήμερα στα Ολύμπια

Αφιερωμένη στη Μούσα της Ιστορίας Κλειώ είναι η σημερινή μέρα των Ολύμπιων Εν Δίω. Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, στις 9:30 το πρωί στο αρχαίο θέατρο Δίου θα παρουσιάσει τη διαχρονική κωμωδία του «παππού» Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες»

Την ίδια μέρα, επίσης στο αρχαίο θέατρο Δίου (στις 11 το πρωί) οι μαθητές από το Saba School του Ιράν, φέρνουν στο κοινό της Πιερίας το “Perfect Human”

Όλες οι εκδηλώσεις στα Ολύμπια Εν Δίω (σε αρχαίο Θέατρο Δίου, Κολινδρό, Αιγίνιο, Λιτόχωρο) είναι δωρεάν για το κοινό, αφού μοναδικός στόχος του θεσμού είναι η ανάδειξη (και επιβράβευση) της μαθητικής δημιουργίας και προσπάθειας.