Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

7Η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

7Η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/10/2016 η 7η Καστανογιορτή στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Διατροφής και συμμετείχαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (Κ.Π.Ε), ο Σύλλογος του Ν. Παντελεήμονα, κάτοικοι Παλαιού και Νέου Παντελεήμονα και επαγγελματίες των δύο χωριών .


Δεκάδες παιδιά και ενήλικες έδωσαν και φέτος το παρόν έχοντας τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις διάφορες δραστηριότητες: δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά και κάστανα, κατασκεύασαν καστανούλιδες και ποντικούλιδες, εφάρμοσαν τεχνική ντεκουπάζ σε πέτρες με θέμα βέβαια το κάστανο και την καστανιά, δοκίμασαν κάστανα ψητά και βραστά, γεύτηκαν διάφορα γλυκίσματα με βάση το κάστανο, απόλαυσαν το τοπικό τσίπουρο, ενημερώθηκαν για τις ιδιότητες του τοπικού προϊόντος και τις δραστηριότητες του ΚΠΕ και όλα αυτά κάτω από τα ακούσματα μουσικής και τραγουδιών από τοπικό συγκρότημα που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους του Δήμου Δίου – Ολύμπου που μας στήριξαν και παρευρέθηκαν, όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είτε με την παρουσία τους είτε με τις χορηγίες τους και ασφαλώς όλους εσάς που για μια ακόμη χρονιά συμμετείχατε στην Γιορτή μας δίνοντας μας κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτή μας την προσπάθεια.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 8η Καστανογιορτή 2017 ευχόμενοι «καλό χειμώνα».

Η Παιδαγωγική Ομάδα του
Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ανατολικού Ολύμπου