Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Περίστασης

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Περίστασης
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο Περίστασης πραγματοποίησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Φλουρής στο πρώτο μέρος, ενημέρωσε αναλυτικά τους παριστάμενους σχετικά με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο, οι οποίες είναι σε ισχύ από το τρέχον σχολικό έτος και αφορούν τη διάρκεια του διδακτικού έτους, τη διεξαγωγή των μαθημάτων, την κατανομή τους σε ομάδες και τη διαδικασία αξιολόγησης της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Ενημέρωσε επίσης για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας και τους κανόνες που τη διέπουν. Στο δεύτερο μέρος, ανέπτυξε τρόπους προσέγγισης του κόσμου των εφήβων μέσα από υγιείς οικογενειακές σχέσεις, οι οποίες πρόκειται να σημαδεύουν τους σημερινούς μαθητές ως ενήλικες, με στόχο τη διαρκή εμπλοκή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο μέσα από ρόλο παραινετικό, όσο και από ρόλο ενεργό στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Οι αδιάρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Γονέων και Διδασκόντων συνιστούν τον κορμό του σύγχρονου σχολείου, όπου καλλιεργείται το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και προάγονται οι ανθρώπινες αξίες.


Ο κ. Φλουρής ανέπτυξε το όραμά του για το Γυμνάσιο Περίστασης ως τόπο ελεύθερης έκφρασης, διαρκούς ενίσχυσης ιδεών, εργατικότητας, ήθους, ως τόπο καλλιέργειας δεξιοτήτων αλλά και συμπεριφορών, ως τόπο τέλος, που θα παρέχει το βέλτιστο κίνητρο σε όλους και όλες να υπηρετήσουν το φιλόδοξο στόχο της παιδείας. «‘Έχουμε ήδη τις πρώτες ενδείξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο σεβασμός απέναντι στη δουλειά του καθενός, η κοσμιότητα που διέπει τις σχέσεις των μελών της εκπαιδευτικής μας μονάδας και η δόμηση της αξιοπιστίας έχουν ήδη εμπεδωθεί».

Στη συνέχεια, οι γονείς των μαθητών/τριών προχώρησαν σε κατ’ ιδίαν ενημέρωση από τα μέλη του Συλλόγου καθηγητών του Γυμνασίου μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας όπως επιβάλλεται μεταξύ Γονέα και Διδάσκοντα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν για το περιεχόμενο, τους στόχους, τον τρόπο εργασίας, στο γνωστικό του ο καθένας αντικείμενο.

Η συμμετοχή Γονέων & Κηδεμόνων στην ενημέρωση υπήρξε αθρόα, γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο, ότι οι καλές πρακτικές αναγνωρίζονται και επενδύονται ως υπεραξία στο Γυμνάσιο Περίστασης.