Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το ανάλγητο και χρεοκοπημένο κράτος

Γράφει: Ο Ανέστης Κοκτσίδης, αγρότης

Τέσσερα δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια (4.400.000.000) χρωστάει το κράτος στους Έλληνες πολίτες, αλλά δεν τους τα δίνει. Με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες συνέχεια το αναβάλλει χρόνια ολόκληρα.
Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.
Πολλοί μεγαλύτεροι στην ηλικία δεν θα πάρουν ποτέ αυτά που δικαιούνται, απλούστατα γιατί δεν θα προλάβουν. Περίμενε στο περίμενε χρόνια ολόκληρα, θα …πεθάνουν και θα δικαιωθούν στην άλλη ζωή!!

Είμαι 85 χρονών...

Πριν 5 χρόνια το κράτος με το έτσι θέλω μου πήρε για διάνοιξη δρόμου το χωράφι μου (που το είχα αποκτήσει με ιδρώτα και αίμα). Και μέχρι σήμερα δεν μου δίνει την αποζημίωση που μου επιδίκασε το Πρωτοδικείο και δικαιούμαι. Έκανε έφεση, αλλά αναβολή στην αναβολή, η έφεση θα εκδικαστεί μετά από άλλα 2 χρόνια, το 2018 – που δεν είναι και σίγουρο, αν εκδικαστεί και τότε, και δεν πάει σε νέα αναβολή. Τη μια απεργούν οι δικηγόροι, την άλλη απεργούν οι δικαστές, την άλλη κάποια άλλη δικονομίστικη αιτία, όπως η τελευταία, με το αιτιολογικό ότι, “Το δημόσιο δεν είναι έτοιμο να μελετήσει τη δικογραφία.”

Συνολικά 7 χρόνια αναβολές.

Απ’ την άλλη μεριά τα τελευταία 7 χρόνια το ίδιο το κράτος που μου χρωστάει, μου έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό και με έχει εξοντώσει: Νέοι φόροι, εισφορές, αύξηση στην εισφορά ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ στα πάντα, και στα χωράφια, προκαταβολή φόρου, εισφορά αλληλεγγύης, νέοι έμμεσοι φόροι…

Κράτος είναι αυτό;

Γιατί δεν συμψηφίζει τις δικές του οφειλές με τις δικές μου;

Τουλάχιστον ας μη με δουλεύει με υποκριτικές δηλώσεις και υποσχέσεις, ιδίως αυτή η κυβέρνηση, που εξαπάτησε προεκλογικά το λαό ότι, όχι μόνο θα ελαφρύνει τα βάρη του, αλλά ότι δήθεν θα δώσει παροχές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, θα καταργήσει τον άδικο ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Τόσο πολύ ανάλγητο και υποκριτικό είναι το κράτος και η κυβέρνηση;

Γιατί κάνει τόσα πολλά χρόνια η Δικαιοσύνη για να βγάλει μια απλή απόφαση;