Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Βασίλη Τσακιρίδη

Με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό, με δυναμικό παρόν, συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή σε μια πολύ όμορφη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας τον μαγευτικό νομό των Σερρών.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επισκέψεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις και ψυχαγωγία.



Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της. Έχοντας την ευκαιρία να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές μέσα σ’ ένα θαυμάσιο εξαιρετικό τοπίο της φθινοπωρινής φύσης, κρατώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον μας καθ’ όλη τη περιήγηση της ημέρας.

Επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη 40 χλ. από Σέρρες τον μοναδικό υγροβιότοπο που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, με ανθρώπινη παρέμβαση στη δημιουργία αυτού του παραδείσου, με παρόχθια βλάστηση και ποικιλία ψαριών.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε τα «Οχυρά Ρούπελ» τη γραμμή Μεταξά. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της Ελλάδας από τον προηγούμενο αιώνα. Το Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο από τα εικοσιένα συγκροτήματα οχυρών με συνολικό μήκος στοών και καταφυγίων 6100μ. στα ελληνοβουλγάρικα σύνορα. Το οχυρό με τις υπόγειες στοές δεσπόζει και λειτουργεί ως ιστορικό μνημείο.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε το Μουσείο Τσαρτσίδη. Εκθέματα στολών και οπλισμών από τις Μάχες των Οχυρών το 1940 με σημαίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η δε ξενάγηση των οπλιτών ήταν λεπτομερής και σεμνή.

Εκτός από την πανέμορφη φύση την οποία απολαύσαμε είχαμε την ευκαιρία μετά το πλούσιο και καλό φαγητό στον Άγιο Ιωάννη να προσκυνήσουμε και το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

Νοιώσαμε μεγάλη κατάνυξη και βιώσαμε μέσα σε κλίμα απόλυτης γαλήνης καθώς όλο το περιβάλλον προκαλούσε δέος και ευλάβεια. Κτισμένο στα 1270 αποτελεί εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο Βυζαντινής Τέχνης κρυμμένο και πνιγμένο στο πράσινο της φύσης. Από το 1986 εγκαταστάθηκαν στη μονή γυναικεία αδελφότητα. Απολαύσαμε τα θαυμάσια κεράσματα της Μονής. Κατόπιν φθάσαμε στην όμορφη πόλη των Σερρών όπου απολαύσαμε τον καφέ μας και περπατήσαμε στους δρόμους της, γνωρίζοντας το κέντρο της πόλης.

Κι έτσι φθάσαμε το βράδυ στην Κατερίνη κουρασμένοι μεν, αλλά χαρούμενοι και γεμάτοι εμπειρίες, ευχάριστες και αξέχαστες στιγμές και αναμνήσεις ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη εκδρομή, με τις εντυπώσεις όλων μας να είναι θετικές σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Νίκου Βελώνη «Velonis Tours» για την άρτια διοργάνωση και ξενάγηση, τις άρτιες παροχές του γραφείου που μας προσφέρθηκαν, την άψογη συνεργασία με τον κ. Γκιάτα Γεώργιο και την κα. Ζαχούλη Έλλη, τον οδηγό κ. Νίκο για την εξυπηρέτηση κατά την διάρκεια της εκδρομής και φυσικά όλους εσάς που συμμετείχατε με τις καλύτερες σκέψεις. Σας ευχαριστούμε όλους.

Με εκτίμηση Βασίλης Τσακιρίδης