Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο δρόμος της Αλήθειας και ο δρόμος του ... ΠΑΜΕ


Του Γιώργου Βαρδακώστα.

Η ένταξη των συναδέλφων στο σωματείο γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική βάση. Ωστόσο μόνιμη επιδίωξη του ΠΑΜΕ είναι το σωματείο να έχει όσο γίνεται λιγότερα μέλη. Γιατί άλλο είναι 100 ψήφοι στους 500 που ψηφίζουν και άλλο είναι 100 ψήφοι στους 1100.
Πρόκειται για μία καλά οργανωμένη στρατηγική που συνεχίζεται με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο όλα τα τελευταία χρόνια.
Ξεκινά από τις περιοδείες των μελών του ΠΑΜΕ στα σχολεία, όπου φλομώνουν τους συναδέλφους με διάφορες ταξικές μπούρδες, προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις ή στις απεργίες ή στις υπόλοιπες δράσεις της Ε.Λ.Μ.Ε.

Όποιος συνάδελφος κάνει το λάθος να εμφανιστεί σε Γενική Συνέλευση θα πρέπει να υποστεί την μπουρδολογία των λίγων μελών του ΠΑΜΕ που παίρνουν το λόγο ξανά και ξανά, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια μέχρι να περάσει η ώρα και φύγουν όλοι οι φυσιολογικοί συνάδελφοι, ώστε στο τέλος να περάσουν με τους ελάχιστους εναπομείναντες κάποιο βλακώδες ψήφισμα π.χ. για τους Κούρδους αγωνιστές.

Αν πάλι υπάρξει κάποια Γενική Συνέλευση με μαζικότητα, όπως την άνοιξη του 2013, φροντίζουν να την μετατρέψουν σε μπάχαλο και δε διστάζουν να πιαστούν και στα χέρια προκειμένου τη επόμενη φορά να μην εμφανιστεί κανένας υγιής συνάδελφος.

Η παρουσία του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. είναι πάντα διασπαστική.

Αποφασίζει η Ε.Λ.Μ.Ε. συμμετοχή σε κάποια πορεία; Το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του λαϊκή, ταξική πορεία.

Αποφασίζει η Ε.Λ.Μ.Ε. τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου; Το ΠΑΜΕ φτιάχνει το δικό του λαϊκό φροντιστήριο, μόνο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, δηλαδή μόνο για τα δικά τους παιδιά.

Βγάζει η Ε.Λ.Μ.Ε. κάποιο κείμενο συμπαράστασης σε κάποια δομή αλληλεγγύης (π.χ. χωρίς μεσάζοντες); Το ΠΑΜΕ όχι μόνο το καταψηφίζει, αλλά εκβιάζει ζητώντας αντίστοιχο ψήφισμα για τη δική του Λαϊκή Επιτροπή, που δείχνει αλληλεγγύη μόνο στις λαϊκές οικογένειες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Κι αν καμιά φορά ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δεν προλάβει να πάρει γραμμή και κατά λάθος ψηφίσει ό,τι και οι άλλοι (βλέπε κείμενο της Ε.Λ.Μ.Ε. για το ΚΕ.ΣΥ.Π.) στη συνέχεια βγάζει την ουρά του απέξω. «Δεν το κατάλαβα, άλλο εννοούσα, με ξεγέλασαν» κ.λ.π.

Ποτέ το ΠΑΜΕ δεν στηρίζει τις αποφάσεις του Δ.Σ. εκτός αν τις έχει προτείνει το ίδιο.

Ποτέ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Για παράδειγμα, ενώ εμφανίζεται με πάγια θέση στα συνδικαλιστικά όργανα, για κατανομή των αξιωμάτων ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, όταν έρχεται η ώρα της κατανομής, αρνείται να πάρει το αξίωμα που του αναλογεί.

Αυτό συνέβη και στο απερχόμενο Δ.Σ., όταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του ταμία, έτσι ώστε να μην έχει καμία ευθύνη και να μπορεί με τις διασπαστικές του προτάσεις να κάνει καψώνια στα υπόλοιπα μέλη. Πριν από αυτόν ο προηγούμενος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ είχε αποδεχτεί για 2 μήνες το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα. Ωστόσο για όσο διάστημα εμφανιζόταν ως Γραμματέας, δεν έγραψε ούτε ένα πρακτικό!

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ πρότεινε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. να σταλεί εκπρόσωπος της Ε.Λ.Μ.Ε. στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, ελπίζοντας το Δ.Σ. να απορρίψει την πρόταση. Όταν το Δ.Σ. ομόφωνα (!) ενέκρινε την πρόταση ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ την καταψήφισε (τη δική του πρόταση) και στη συνέχεια την απέσυρε, σπεύδοντας να καταναλώσει και 2 Depon για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

Και φτάνουμε στο θέμα των συνδρομών για τις εκλογές της Ε.Λ.Μ.Ε. Εκεί πλέον τα είδαμε όλα. Ο όρος «παίρνω γραμμή» απέκτησε νέο νόημα. Αυτός που δίνει τη γραμμή είναι σαν το Θεό, ένα πράμα. Μιας και δεν πιστεύουν στο Θεό, τη γραμμή τη δίνει ο αμέσως πιο κάτω, ο Στάλιν ή ο γιος του Αετού. Έτσι λοιπόν την ώρα των προτάσεων, η θέση του ΠΑΜΕ είναι η εξής:

- Εε … συγνώμη, εμείς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο.

Ξέχασα να σας πω ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ μιλά πάντα σε πρώτο πληθυντικό (ευγενείας). Η πρώτη φράση είναι πάντα «Το θέμα είναι πολιτικό» και ακολουθεί ένας μονόλογος «Εμείς θεωρούμε αυτό», «η δική μας θέση είναι αυτή», «εμείς το καταψηφίζουμε»

Βγαίνει λοιπόν από την αίθουσα συνεδριάσεων και επικοινωνεί με το Θεό. Στην επιστροφή μαθαίνουμε την άποψη του Θεού:

- Εμείς προτείνουμε συνδρομή 20 €

- Δηλαδή, προτείνετε να δίνουν οι συνάδελφοι μόνο τη συνδρομή για την Ο.Λ.Μ.Ε. και τίποτα για την Ε.Λ.Μ.Ε.; Να γραφεί στα πρακτικά η πρόταση του ΠΑΜΕ.

Ξανά έξω και ξανά τηλεφώνημα στο Θεό.

- Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας. Και μάλιστα όποιος δεν μπορεί να γίνονται δόσεις.

- Πόσες δόσεις; 24 είναι καλά; Γιατί μέσω της Ενιαίας αρχής πληρωμών είναι 24 δόσεις.

- Όχι μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Να πηγαίνει το Δ.Σ. στα σχολεία να μαζεύει τις συνδρομές, για να έρχεται σε επαφή και με τους συναδέλφους.

- Δηλαδή να πηγαίνει κάποιος στα σχολεία κάθε μήνα και να μαζεύει από κάθε συνάδελφο 1,5 €; Και όταν δεν θα βρίσκει κάποιον, θα ξαναπηγαίνει;

Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι, κάτι δεν πηγαίνει καλά με την πρόταση του Θεού.

Επόμενο Δ.Σ. και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ είναι πιο προετοιμασμένος.

- Εμείς προτείνουμε να δώσουν οι συνάδελφοι 15 € για την Ε.Λ.Μ.Ε. και 10 € για την Ο.Λ.Μ.Ε. και όποιος δεν μπορεί να γίνονται δόσεις.

Προσοχή, προσοχή! Η τωρινή συνδρομή για την Ε.Λ.Μ.Ε. είναι 10 € το χρόνο και αυτό έχει καθοριστεί με Γενική Συνέλευση το 2012, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ!! Τώρα το ΠΑΜΕ αναιρεί τη δική του πρόταση και προτείνει η συνδρομή να γίνει 7,5 € και προτείνει επίσης με κάποιο μαγικό τρόπο η Ε.Λ.Μ.Ε. να δίνει στην Ο.Λ.Μ.Ε. μόνο 10 € για κάθε συνάδελφο αντί για 20 €, παρά το ότι η συνδρομή των 10 € ανά έτος για την Ο.Λ.Μ.Ε. καθορίστηκε από το τελευταίο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. το 2015 και το ΠΑΜΕ το είχε υπερψηφίσει!!

Επειδή ο λαϊκισμός είναι εύκολος, καταθέτω δημόσια τη δική μου πρόταση. Μιας και το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι πλεονασματικό, οι συνάδελφοι που θα έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές για την Ε.Λ.Μ.Ε., να πληρώσουν μόνο τη συνδρομή για την Ο.Λ.Μ.Ε. δηλαδή 20 € και τίποτα για την Ε.Λ.Μ.Ε.. Όποιος μάλιστα δυσκολεύεται να του δίνει η Ε.Λ.Μ.Ε. και 10 € για να έρθει να ψηφίσει. Για τους υπόλοιπους να γίνουν όσες δόσεις επιθυμούν και να περνάει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ από τα σχολεία να τις μαζεύει.

Αγαπητοί συνάδελφοι. Μία λύση υπάρχει. Στις εκλογές για την Ε.Λ.Μ.Ε., ας ψηφίσουμε όλοι ΠΑΜΕ. Εμείς οι υπόλοιποι θα ΠΑΜΕ διακοπές και το ΠΑΜΕ για μία και μοναδική φορά θα αναλάβει επιτέλους και κάποιες ευθύνες.

Στις 20 του Δεκέμβρη ψηφίζουμε όλοι, λαϊκό, ταξικό, μπουρδολογικό ΠΑΜΕ


Γιώργος Βαρδακώστας