Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στον Αριστοτέλη, από το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης σε συνεργασία με το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, στο πλαίσιο του “Επετειακού Έτους Αριστοτέλη”, όπως ανακηρύχτηκε το 2016 από την UNESCO.

Ο πρώτος εισηγητής, ο αστροφυσικός Κωνσταντίνος Τζιότζιου, ανέπτυξε τη φυσική φιλοσοφία του Αριστοτέλη.

Ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων νομού Πιερίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέτρεξε στην ιστορία της εκπαίδευσης και σε αναφορές των σχολικών εγχειριδίων στον φιλόσοφο. Τέλος, ο καθηγητής φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Κάλφας μίλησε για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και κατά πόσο επιβιώνει σήμερα η σκέψη του.

3ος εισηγητής ο Βασίλης Κάλφας, καθηγητής φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η ημερίδα άφησε θετικές εντυπώσεις, όχι μόνο για τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα των εισηγήσεων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι τρεις επιστήμονες πέτυχαν με φυσικό ύφος και λόγο την απλούστευση του δυσνόητου περιεχομένου, κερδίζοντας έτσι το κοινό. Σύμφωνα με την παρατήρηση του κ. Νικολαΐδη, “η ημερίδα έδειξε τον δρόμο για μια ολιστική προσέγγιση της γνώσης και επομένως και της διδασκαλίας.”

1ος εισηγητής Κώστας Τζιότζιου. Ο Κώστας Τζιότζιου είναι αστροφυσικός και ιδρυτικό μέλος του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής
2ος εισηγητής ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων νομού Πιερίας, Αλέξανδρος Νικολαΐδης