Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ(Α.Α.Κ)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη (9-5μμ με την αστυνομική μας ταυτότητα και χωρίς συνδρομή, στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης) ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους αιρετούς μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημασία που έχει να αναδειχθούν στις θέσεις των αιρετών συνάδελφοι που θα υπηρετούν τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, που θα ελέγχουν τη διοίκηση και θα προωθούν στο ΠΥΣΔΕ τις θέσεις του σωματείου.

Αιρετοί που δε θα είναι επιρρεπείς σε συντεχνιακά αιτήματα, που θα έχουν ενιαία στάση απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και κλάδους. Αιρετοί που δε θα υλοποιούν προσωπικές φιλοδοξίες και δε θα παίζουν παιχνίδια σε βάρος συναδέλφων. Αιρετοί που θα λογοδοτούν, θα ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ και θα προωθούν τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια μας.Αιρετοί που θα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους για το καλό του κλάδου. Οφείλουμε τελεσίδικα να ξεφύγουμε από την πελατειακή λογική και τα ρουσφέτια, υπολείμματα μιας πολιτικής χρόνων που μέσα από την πολυνομία και αντινομία μας πούλαγε ως εκδούλευση τα δικαιώματά μας.

Όμως η στάση των αιρετών στα Υ.Σ. δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα των εκάστοτε εκλεγμένων. Δεν πρόκειται για καλλιστεία που εκλέγεται ο/η ομορφότερος/η, ο/η πιο δημοφιλής. Είναι πρώτα και κύρια ζήτημα πολιτικής άποψης και θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτών, προερχόμενες από τη γενική πολιτική και πρακτική της παράταξης με την οποία εκλέγονται. Και «δόξα τω Θεώ» και μνήμη έχουμε και πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία των Υ.Σ. τις προηγούμενες διετίες.

• Ζητάμε να υπάρχουν 2 θητείες στους εκλεγμένους αιρετούς – Όχι στους επαγγελματίες αιρετούς. Η παράταξή μας το κάνει πράξη άμεσα.

• Ζητάμε να σταματήσουν οι αιώνιες αποσπάσεις στους συνδικαλιστές. Να υπάρχει χρονικό όριο και μετά από αυτό να επιστρέφουν στην τάξη.

• Ζητάμε να καθιερωθεί η συνυπηρέτηση και στους εκπαιδευτικούς, όπως στους δικαστικούς και στρατιωτικούς.

.Για το ζήτημα των αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς θεωρούμε ότι πρέπει να καλυφθούν οριστικά τα κενά με εθελοντικές μετατάξεις ,επίσης να καλυφτούν και τα σχολεία με μόνιμους γραμματείς με εθελοντικές μετατάξεις. Μέχρι να γίνει αυτό να προκηρύσσονται οι συγκεκριμένες θέσεις και τα αντίστοιχα προσόντα που αυτές απαιτούν και να υπάρχει συγκεκριμένη μοριοδότηση και διαφάνεια.

. Στα βουλευτικά γραφεία να σταματήσουν οριστικά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προτείνουμε σε μια συμβολική κίνηση από την πλευρά των βουλευτών να προσλάβουν άνεργους πτυχιούχους και να τους πληρώνουν από τον μισθό τους.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στηρίξτε με την ψήφο σας την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, για ένα μαχητικό, ενωτικό εκπαιδευτικό κίνημα. Στείλτε ξανά αιρετό από την παράταξή μας στο ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ διότι αποδείξαμε στη διετία αυτή ότι είμαστε η φωνή της λογικής ,της συνεννόησης, η ήρεμη και ψύχραιμη φωνή μέσα στο συμβούλιο.


«Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών Πιερίας» (Α.Α.Κ. Καθηγητών Ν.Πιερίας)

Ψηφοδέλτιο για ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ:

1) Αρβανίτη Μαίρη του Γεωργίου, κλάδου ΠΕ05

2) Γάτα Δημήτριο του Ιωάννη, κλάδου ΠΕ01

3) Γκαϊντατζή Γεώργιο του Αναστασίου, κλάδου ΠΕ02

4) Γκανάτσιου Ελένη -Βιβή του Γεωργίου, κλάδου ΠΕ02

5) Δεμερτζή Αλέξανδρο του Σάββα, κλάδου ΠΕ19

6) Καψάλη Αθανάσιο του Κωνσταντίνου, κλάδου ΠΕ04.02

7) Μπέση Σταματία του Γεωργίου, κλάδου ΠΕ04.01

8) Μυτιληναίο Γεώργιο του Αγαμέμνονα, κλάδου ΠΕ04.01

9) Ντελή Μιχαήλ του Σωκράτη, κλάδου ΠΕ18.12

10) Πέττα Ηλέκτρα –Διονυσία του Νικολάου, κλάδου ΠΕ04.01

11) Προκόβα Μιχαήλ του Κωνσταντίνου, κλάδου ΠΕ03

12) Σαββίδη Ιωάννη του Ελπιδοφόρου, κλάδου ΠΕ03

13) Στεργιούλα Δημήτριο του Αθανασίου, κλάδου ΠΕ02

14) Τουμάζο Χρήστο του Χαραλάμπου, κλάδου ΠΕ04.05