Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μουσική με Ευρωπαϊκή διάσταση. Συναυλία στην ΕΚΑΒΗ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ECHO

Μουσική με Ευρωπαϊκή διάσταση. Συναυλία στην ΕΚΑΒΗ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ECHO
Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, KA2 με τίτλο: "E.CH.O.: European Choir and Orchestra" διάρκειας δύο ετών. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου, η 4η διακρατική συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των εταίρων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Τσεχίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη διάφορων τεχνικών διάδρασης και συνεργασίας των μαθητών μέσα από μουσικές δραστηριότητες (χορωδία και ορχήστρα). Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό κέντρο ΕΚΑΒΗ, διεξήχθη συναυλία με τη συμμετοχή όλων των εταίρων σε συνδιοργάνωση του Δήμου Κατερίνης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας. Επίσης, στη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στα μουσικά δρώμενα της περιοχή μας ο κ. Αδαμίδης Ιωάννης, όπως και ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.


Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επικεντρώνεται στη χρήση της μουσικής ως μέσου απόκτησης γνώσεων, διεύρυνσης των πολιτισμικών ορίων, αλλά και ως εργαλείου μάθησης, οι μαθητές όλων των σχολείων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μέσω της μουσικής την ευρωπαϊκή διάσταση, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη χρήση ξένης γλώσσας και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία.

Ακόμη, οι μαθητές και οι καθηγητές όλων των χωρών επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τον κ. Καζταρίδη Ιωάννη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Πιερίας και την κ. Μακρίδου Πιπίτσα στον Δήμο Κατερίνης.