Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Καταγγελίες γονέων για θέρμανση και φωτισμό!

Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Καταγγελίες γονέων για θέρμανση και φωτισμό!
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες πολλές καταγγελίες αγανακτισμένων γονιών για τις συνθήκες λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα παράπονα για έλλειψη θέρμανσης, φωτισμού και ασανσέρ σε μια υπηρεσία που "φιλοξενεί" μικρά παιδιά.

Διαβάστε τι είδαμε κατά την "επίσκεψη" μας στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και τι καταγράψαμε.

Όπως και το περιστατικό στο οποίο είχαμε την "ατυχία" να είμαστε παρών...


Να σημειώσουμε ότι ύστερα από τις καταγγελίες των γονιών, μπήκε χθες πετρέλαιο 500lt το οποίο από ότι μάθαμε το πολύ σε μια εβδομάδα θα έχει εξαντληθεί...

Λόγω λοιπόν του ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Ωδείο, οι καθηγητές ανάβουν ηλεκτρικά σώματα για να ζεσταίνονται τα παιδιά, αλλά επειδή το κτήριο είναι παλιό και τα ηλεκτρολογικά του σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, οι ασφάλειες δεν σηκώνουν τα ηλεκτρικά σώματα με συνέπεια να πέφτει συχνά το ρεύμα.



Και όταν πέφτει το ρεύμα κινδυνεύουν τα παιδιά να κλειστούν μέσα στο ασανσέρ και έτσι οι καθηγητές έχουν θέση εκτός λειτουργίας τα ασανσέρ ώστε να μην κινδυνέψουν τα παιδιά.

Έτσι τα παιδιά ανεβοκατεβαίνουν τρεις ορόφους με τα πόδια...


Έχει τύχει λόγω της πτώσεως των ασφαλειών, γονείς και παιδιά να κυκλοφορούν στους τρεις ορόφους που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο με φακούς και κινητά για να βλέπουν!!!

Το κτήριο δεν γνωρίζει κανείς πότε έχει βαφεί τελευταία φορά, ενώ για συντήρηση κανένας λόγος...

Να σημειώσουμε ότι στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης υπήρξε πέρσι πρόβλημα λειτουργίας του γιατί δεν υπήρχε... προϋπολογισμός!!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ :



ΚΑΙ ΕΔΩ :

Αίτημα για σύγκλιση του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.



Κατά την επίσκεψη μας σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο είχαμε και την "τύχη" να... κλειστούμε μέσα στο κτήριο αφού χάλασε η κεντρική είσοδος (η οποία είναι και η μοναδική πρόσβαση στο κτήριο..) με αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να μείνουν για αρκετή ώρα εγκλωβισμένοι!


Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, είναι μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί, όταν μάλιστα πρόκειται για μια υπηρεσία που προάγει πολιτισμό και παιδεία.


Επίσης κάτι που μας έκανε εντύπωση είναι η απουσία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης από τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης. (Βλέπε Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο...)

Γιατί;


Έτσι λοιπόν μετά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) μια ακόμη υπηρεσία αντιμετωπίζει παρόμοια αν όχι χειρότερα προβλήματα και εδώ πρόκειται για μικρά παιδιά...