Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επιχειρησιακή Άσκηση ευρείας εμβέλειας με την επωνυμία "άσκηση γαιωΤαλάντωση Πιερία 2016"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επιχειρησιακή Άσκηση ευρείας εμβέλειας με την επωνυμία "άσκηση γαιωΤαλάντωση Πιερία 2016"


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 από το πρωί διεξήχθη άσκηση με ρεαλιστικά σενάρια τα οποία αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση, μετά από μια “θεωρητική” σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί φορείς Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τους Δήμους και την επιχειρησιακή εμπλοκή των εθελοντικών ομάδων. Την άσκηση πλαισιώνουν πάνω από 250 άτομα από όλες τις πιστοποιημένες, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 16 εθελοντικές ομάδες της Πιερίας και 2 από τη Θεσσαλονίκη.

«Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την άσκηση, ως μια γιορτή για τους εθελοντές οι οποίοι με σοβαρότητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα θα αποκτήσουν μια σημαντική εμπειρία σε πραγματικά επεισόδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν από σεισμικά φαινόμενα», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε ότι «ο εγκέλαδος, είναι τόσο μακριά μας, αλλά και τόσο κοντά μας ταυτόχρονα, χωρίς να γνωρίζουμε τον χρόνο και τον τόπο που θα μας επισκεφτεί. Εκεί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συντονισμένοι, εκπαιδευμένοι και ψύχραιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε».