Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Ο.Σ ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Κυριακή 6/11 πεζοπορήσαμε στα Πιέρια Όρη από το καταφύγιο της Άνω Μηλιάς στην κορυφή πέντε πύργοι , μια εύκολη και όμορφη διαδρομή στα όμορφα Πιέρια όπου το φθινόπωρο μας αντάμειψε με υπέροχα χρώματα και τοπία , η διαδρομή έκλεισε με συζήτηση στο καταφύγιο Άνω Μηλιάς.

Την Κυριακή 20/11 πραγματοποιήθηκε ορειβατική διαδρομή στο όρος Τζένα με προορισμό την Κορυφή μικρή Τζένα , η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Νότια και ακολουθώντας το φαράγγι καταλήξαμε στην κορυφή.

Η επιστροφή έγινε από την ίδια διαδρομή , η μέρα τέλειωσε ευχάριστα στο Αετοχώρι με συζήτηση για την διαδρομή σε παραδοσιακό χώρο.

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου ο σύλλογος πραγματοποίησε διανυκτέρευση στο καταφύγιο ανάγκης Άνω Πηγαδιού Λεπτοκαρυάς σε ένα τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιστορίας και σε ένα καταφύγιο όπου ο ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς φροντίζει ο κάθε ορειβάτης να γευτεί την μοναδική φιλοξενία του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ανάβαση με αυτοκίνητα από τον Άγιο Ιωάννη Λιτοχώρου ως το καταφύγιο , το Σάββατο υπήρξε συζήτηση περί ορειβατικών θεμάτων, ψήσιμο και κους κους , Την Κυριακή το πρωί αναχωρήσαμε για ορειβασία στα αλπικά υψόμετρα του Ολύμπου προς την κορυφή καλόγερος , η διαδρομή ήταν πανέμορφη και απολαύσαμε μια υπέροχη από της Αλπικές κορυφές του Ολύμπου , στο κλείσιμο της μέρας συζητήθηκαν οι εμπειρίες του διήμερου.

Γραφείο τύπου
Ε.Ο.Σ Πέτρας