Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΟΧΙ απολύσεις στη ΔΕΑΔΟ

ΟΧΙ απολύσεις στη ΔΕΑΔΟ
Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» στο πλευρό των εργαζομένων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.

Στο άκουσμα των πεπραγμένων της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. (Δημοτική Επιχείρηση Αμμορυχείων) , και ο πλέον δύσπιστος πολίτης του δήμου μας πείστηκε για τις προθέσεις του προέδρου της επιχείρησης και δημάρχου κ. Δημόπουλου.


Η μεθοδευμένη εδώ και καιρό υποβάθμιση της επιχείρησης, η έκθεση των εργαζομένων σε δημόσια αρνητική κριτική, η αίολη απόλυση του πρώην διευθυντή, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωσή της, δημιουργώντας αμφίβολο τοπίο σχετικά με το μέλλον της.

Στο πλαίσιο αυτό της μεθόδευσης δεν ήταν δυνατό να μείνουν εκτός οι εργαζόμενοι. Έτσι λοιπόν, χωρίς κανένας θεσμικός ή εξωθεσμικός παράγοντας να έχει ανακινήσει το ζήτημα της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων σε σχέση με την επιχείρηση, βρέθηκε ο δήμαρχος να «σηκώσει» το θέμα αυτό. Να σημειωθεί πως οι έντεκα (11) εργαζόμενοι τους οποίους αφορά το θέμα εργάζονται για πάνω από δέκα χρόνια στα αμμορυχεία Δήμου Λιτόχωρου και του Δήμου Δίου και φυσικά πριν οι δύο δήμοι συνενωθούν. Με διαδικασία επίδοσης τελεσίγραφου ο δήμαρχος καλεί τους 11 εργαζόμενους να αποδείξουν ότι οι συμβάσεις τους έχουν ισχύ, είναι δηλαδή αορίστου χρόνου, διαφορετικά θα πρέπει να ακολουθήσουν την άγουσα προς την έξοδο από την επιχείρηση!

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Δημόπουλος πως δίχως την εργασία αυτών των ανθρώπων η επιχείρηση δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ομαλά. Γνωρίζει πως η ειδική εργασία τους ,που αφορά κυρίως τον χειρισμό μηχανημάτων, δεν μπορεί να αναπληρωθεί με συμβασιούχους των 2 μηνών. Γνωρίζει πως η υπολειτουργία της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. θα την οδηγήσει σε κλείσιμο και στο βάθος ξεπούλημα.

Το ψεύτικο δίλλημα που θέτει ο δήμαρχος , δηλαδή την παράβαση καθήκοντος από την πλευρά των μελών που μετέχουν στο ΔΣ της επιχείρησης, στην περίπτωση που δεν θέλουν να απολυθούν οι εργαζόμενοι, για την δημοτική παράταξή μας απλά δεν υφίσταται. Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» οι θέσεις εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτες. Το ΔΣ πρέπει και οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατό και αδύνατο μέσο για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, παραπέμποντας το στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου.

Η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. είναι περιουσία του δήμου μας και πρέπει να παραμείνει σε αυτόν. Οι εργαζόμενοι αμετακίνητοι να συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην διευθυντή που πρέπει να επαναπροσληφθεί.

Η Συντονιστική Επιτροπή του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»