Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Κάλεσμα Επιτροπής Ανέργων-ΣΙΥΝΠ

Κάλεσμα Επιτροπής Ανέργων-ΣΙΥΝΠ
Άνεργοι, Άνεργες, εργαζόμενοι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας,
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση κουβαλά μαζί της τη μαζική ανεργία που ξεπερνά επίσημα το 22%, (ενώ η πραγματική ανεργία είναι διπλάσια), τη φοροληστεία, την κατάργηση των Σ.Σ.Ε., την εργασιακή ζούγκλα, την εξαθλίωση και το ψέμα.

Ακόμα και το επίδομα ανεργίας το δίνει στους εργοδότες με το άθλιο επιχείρημα οτι χρηματοδοτεί την εργασία. Αυτήν η πολιτική θέλει τους ανέργους στο περιθώριο της ζωής γιατί η ανεργία είναι ο εφεδρικός στρατός για τους καπιταλιστές και, είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού. Τους θέλει να προσκυνάνε στα γραφεία των βουλευτών και των δημάρχων για μια θεσούλα λίγων μηνών. Να περιμένουν μήπως και είναι οι «τυχεροί» που θα μπουν σε κανένα πρόγραμμα σίτισης. Όμως η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι οικογένειες των άνεργων είναι εδώ. Καθημερινά είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, την απειλή να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, η ΔΕΥΑΚ το νερό, η τράπεζα, η εφορία να τους κατασχέσει κάθε περιουσιακό στοιχείο που αποκτήθηκε με αίμα. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης το επεξεργάζονταν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων μαζί με τους οργανισμούς, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., την ΕΚ.Τ., για να έχουν όμηρους τους εργαζόμενους οι κεφαλαιοκράτες. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση. Το κεφάλαιο για να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης θέλει εργαζόμενους λάστιχο, φθηνούς, με μισή δουλειά, μισοάνεργους, με μισή ζωή. Αυτό το μέλλον μας επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και όλοι αυτοί που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Υπάρχει λύση! Αυτή βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα μέσα από την Ε.Α.Κ. και τα Συνδικάτα. Οι άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν πρέπει να προσκυνάμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Να σηκωθούμε από τον καναπέ, να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε οργή σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και αυτούς που την υπηρετούν. Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους έχουν δικαίωμα στη ζωή. Να μην επιτρέψουμε στους κεφαλαιοκράτες και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους να συνεχίσουν να μας κρατάνε όμηρους στην άγρια εκμετάλλευση της μισθωτής σκλαβιάς.

Διεκδικούμε
Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Έκτακτο επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις εν όψει των Χριστουγέννων.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους και ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος

Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού

Μείωση 50% στα τιμολόγια του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου και διαγραφή όλων των τόκων

Πάγωμα των δάνειων στις τράπεζες

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη

Δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ για όλους τους ανέργους

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 10.30 πμ