Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 10/01/2016: Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την ΠΙΕΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 10/01/2016: Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την ΠΙΕΡΙΑ
ΚΟΝΤΑΡΙΟΤΙΣΣΑ ΞΗΡΟΛΑΚΙ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ : «Άμεση προτεραιότητά μας είναι να μείνει προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο της ΠΙΕΡΙΑΣ, με προτεραιότητα τους βασικούς οδικούς άξονες ευθύνης μας, τους δρόμους που οδηγούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας, αλλά και βασικές οδοί σύνδεσης των οικισμών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τα μηχανήματα που διαθέτει και το ανθρώπινο δυναμικό της, εξακολουθεί να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή μέχρι και τη λήξη των έντονων παρατεταμένων καιρικών φαινομένων όπου όπως προβλέπεται θα επιδεινωθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση του οδικού δικτύου της Πιερίας, ανοικτό τόσο για τους πολίτες όσο και για τους χειμερινούς επισκέπτες της η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η ανάδοχος εταιρεία, έχει αναπτύξει επιχειρησιακά όλα τα αποχιονιστικά μηχανήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Πιερίας και πιο συγκεκριμένα, ως εξής:

ΚΟΝΤΑΡΙΟΤΙΣΣΑ ΞΗΡΟΛΑΚΙ

Στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Δίου – Ολύμπου με επίκεντρο τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Δίου, στον οδικό άξονα Κατερίνη – Παραλία Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης, στην 13η Εθνική Οδό (Κατερίνη – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού), στην 15η Επαρχιακή Οδό (Κατερίνη – Ελατοχώρι – Όρια Νομού), στον οδικό άξονα Κατερίνη – Λαγόραχη – Μοσχοπόταμο, στην Παλιά Εθνική Οδό (Κατερίνη – Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού).

Προσπελάσιμος είναι ο δρόμος προς το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη διευκόλυνση όλων των ασθενών και συνοδών τους.

Ωστόσο, αντιολισθητικές αλυσίδες προτείνεται να χρησιμοποιούν οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου καθώς και στην 13η Εθνική Οδό (Κατερίνη – Άγιος Δημήτριος – Όρια Νομού) μετά τα Φωτεινά (θέση ‘Καρακόλι’).

Tο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», που λειτουργεί και στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από εμάς, πιθανότατα το έχουν δει να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τους όταν αυτό «δεν έχει σήμα», αλλά επιτρέπει μόνο την «επείγουσα κλήση». Είναι ο αριθμός που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων, τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία) αλλά και σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα που δημιουργούνται από έντονα έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπως είναι αυτές που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες (έντονες χιονοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και ολικό παγετό).

Ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός «112» λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το έτος παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης (100, 166, 199). Η κλήση προς το «112» είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από: σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο (ακόμα και χωρίς κάρτα SIM) και από δημόσια τηλεφωνική συσκευή (χωρίς τηλεκάρτα). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, το "112” μας συνδέει με: την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS (1056), την Ευρωπαϊκή Ανοιχτή Τηλεφωνική Γραμμή για αγνοούμενα παιδιά (116000), ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση που η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση στο «112» πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν την περιοχή (υπηρεσία εθνικής και διεθνούς περιαγωγής), ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται ΑΜΕΣΑ σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και γίνεται εντοπισμός της θέσης του καλούντος μέσω δορυφόρου.

Σημειώνουμε επίσης, ότι:

ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ το «112» για πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου ή άλλες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος,

ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ το «112» για να κάνουμε αστεία και πλάκες,

ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ το «112» για περιπτώσεις που είναι δεν πραγματικά έκτακτης κατάστασης και δεν τερματίζουμε την κλήση ακόμα και αν καλέσαμε κατά λάθος το 112 (πρέπει να δηλώσουμε ότι έγινε κατά λάθος)».