Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Φεστιβάλ Ολύμπου 2017 (ΟΡ.ΦΕ.Ο).

Φεστιβάλ Ολύμπου 2017 (ΟΡ.ΦΕ.Ο).
Σχόλιο: (Περιμένουμε με ενδιαφέρον και πότε θα γίνει ο απολογισμός για το 2016.)

Σε εορταστικό κλίμα η πρώτη για το έτος 2017 τακτική συνεδρίαση της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2017, παρουσία των συνεργατών-εθελοντών της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης του έργου και της λειτουργίας του θεσμού, αλλά και των ειδικών συνεργατών του ΟΡ.ΦΕ.Ο.


Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης, η χάραξη της φιλοσοφίας του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, οι πρώτες επαφές για τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, η προετοιμασία για το περίγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας και υπεύθυνο του ανασκαφικού έργου στο Δίον Δημήτριο Παντερμαλή, οι προοπτικές συνεργασίας με την προτεινόμενη ως τιμώμενη χώρα, την Κύπρο, η συγκρότηση των επιτροπών υποστήριξης του προγράμματος των εκδηλώσεων, οικονομικά και νομικά ζητήματα, η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και οι δυνατότητες ένταξης σε επιχειρησιακά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ-Leader

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε για το καλό της χρονιάς, η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλειόπιτας με τυχερό του 2017 τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο. Ο κ. Παπαχρήστος προλογίζοντας και καλωσορίζοντας τα διοικητικά μέλη και τους συνεργάτες, επισήμανε: «Είναι η πρώτη χρονιά που διοίκηση και συνεργάτες βρισκόμαστε από κοινού στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Είναι επίσης η πρώτη φορά που στον Οργανισμό του Φεστιβάλ Ολύμπου μπαίνει νέο στελεχιακό δυναμικό, και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά αλλά και από πλευράς απόψεων, ιδεών και φιλοσοφίας επί θεμάτων φεστιβάλ.

Είναι γεγονός πως η χρονιά που αποχαιρετήσαμε πριν μερικές μέρες, συγκαταλέγεται στις πλέον επώδυνες για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Είναι επίσης γεγονός, ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτέλεσε εξαίρεση και ανήκει στους ελάχιστους εκείνους φορείς που αντιστάθηκαν στην κρίση αριθμών και αξιών.

Εύχομαι και πιστεύω αυτό να συμβεί και στη νέα χρονιά, σε μεγαλύτερο γιατί όχι βαθμό. Παρότι οι γενικότερες συνθήκες δεν το ευνοούν, εμείς θα το προσπαθήσουμε .

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους, καλή διάθεση και συνεργασία, ώστε το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, να καταγραφεί στα πλέον επιτυχέστερα της μακρόχρονης πορείας του κορυφαίου αυτού θεσμού της Πιερίας».