Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΡΑΣΟΕΥΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΕΔΕΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΡΑΣΟΕΥΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΕΔΕΣΗΣ
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, έπειτα από ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, μετέβη στην Αριδαία, προκειμένου να τελέσει την ακολουθία της ρασοευχής του Ιωάννη Σαρακινλή, ο οποίος διετέλεσε φοιτητής του στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Η ακολουθία είχε προγραμματισθεί να τελεστεί στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Νικάνορος και Ιωαννικίου Αριδαίας.

Η ακολουθία άρχισε με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και συμπροσευχήθηκε ο οικείος Ιεράρχης κ. Ιωήλ.

Μετά τα απολυτίκια, ο υποψήφιος προσήχθη από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη, πνευματικό του νέου μοναχού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ενδεδυμένος τα άμφιά του, ανέμενε στην Ωραία Πύλη, απ’ όπου ανέγνωσε τις σχετικές ευχές. Ο νέος μοναχός ονομάστηκε Καλλίνικος. Το νέο όνομα ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ, προς τιμήν του προκατόχου του κυρού Καλλινίκου.

Στο τέλος της ακολουθίας ομίλησε εμπνευσμένα και θεολογικότατα ο οικείος Αρχιερέας κ. Ιωήλ, ενώ αντιφώνησε ο προεξάρχων της ακολουθίας κ. Γεώργιος ευχαριστώντας για την πρόσκληση και την ανάθεση τελέσεως της ακολουθίας.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην ακολουθία της ρασοευχής συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, συγγενείς και φίλοι του νέου μοναχού, καθώς επίσης και συγχωριανοί του από το χωριό Χρυσή Αλμωπίας.

Την επομένη, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του νέου μοναχού.