Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης αντιλαμβανόμενη τη µειωµένη οικονοµική δυνατότητα των καταναλωτών της να ανταποκριθούν άµεσα στις ληξιπρόθεσµες υποχρεώσεις τους προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ, λόγω της οικονοµικής συγκυρίας που επικρατεί, έλαβε απόφαση παροχής κινήτρων προς τους οφειλέτες για την αποπληρωµή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.


Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτιος Δρούγκας «η ΔΕΥΑ Κατερίνης έχει αφουγκραστεί τη δυσμενή θέση των καταναλωτών και επιβεβαιώνει το κοινωνικό της χαρακτήρα δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να τακτοποιήσουν ευνοϊκά τις οφειλές τους».

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κατερίνης με την υπ’ αριθμόν 6/2017 απόφαση του, αποφάσισε ομόφωνα την υπαγωγή των καταναλωτών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών θα γίνεται έως είκοσι (20) μηνιαίες δόσεις.

2. Η ρύθμιση θα γίνεται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου.

3. Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφληση τους, εφ’ όσον τηρηθεί η ρύθμιση.

4. Η υπαγωγή του καταναλωτή στη ρύθμιση συνεπάγεται με επανασύνδεση του -εάν έχει γίνει διακοπή- στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι τρέχοντες λογαριασμοί που θα εκδοθούν κατά τη διάρκεια του διακανονισμού θα πρέπει να πληρώνονται εμπρόθεσμα. Διαφορετικά η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της παροχής χωρίς άλλη προειδοποίηση .

5. Εάν μια δόση δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα αυτή θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης. Σε περίπτωση μη καταβολής της ληξιπρόθεσμης δόσης, ακυρώνεται ο υφιστάμενος διακανονισμός. Για επανένταξη στη ρύθμιση απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η καταβολή εφάπαξ όλων των δόσεων που δεν είχαν καταβληθεί.

6. Με την υποβολή της αίτησης ρύθμισης καταβάλλεται υποχρεωτικά και η πρώτη δόση.

7. Στην ευνοϊκή ρύθμιση δύναται να υπαχθούν και οφειλέτες των οποίων οι οφειλές βρίσκονται ήδη σε ισχύοντα διακανονισμό, όπως και αυτοί των οποίων προηγούμενες ρυθμίσεις έχουν ακυρωθεί.

8. Για όσους οφειλέτες δεν υπαχθούν στη ρύθμιση, η ΔΕΥΑΚ θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

 α) διακοπή υδροδότησης σε όσους οφειλέτες έχουν οφειλές άνω των τριών (3) διμήνων,

 β) βεβαίωση των οφειλομένων ποσών στη Δ.Ο.Υ.

 γ) βεβαίωση των οφειλομένων ποσών στη Δ.Ο.Υ. σε παροχές που βρίσκονται σε διακοπή άνω του ενός (1) έτους ανεξαρτήτως ποσού και

 δ) σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου.

9. Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να καθοριστεί κάτω από εικοσιπέντε (25,00) ευρώ μηνιαίως.

10. α) Για οφειλές μέχρι πεντακοσίων (500,00) ευρώ η κατώτερη δόση καθορίζεται σε εικοσιπέντε (25,00) ευρώ μηνιαίως,

β) Για οφειλές πάνω από πεντακόσια (500,00) ευρώ, κατώτερη δόση καθορίζεται σε σαράντα (40,00) ευρώ μηνιαίως.

11. Ορίζεται προθεσμία υποβολής αιτήσεων ρύθμισης από Τρίτη 24/1/2017 μέχρι Παρασκευή 10/03/2017.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2351045327 και 2351045309