Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Καλλιόπη Τρίγκα, μια καλή συμπατριώτισσα μας


Του Θόδωρου Δημητριάδη

Είναι μια συμπολίτισσα μας, που γεννήθηκε στο νομό Πιερίας, στο χωριό Καταλώνια, και ξενιτεύτηκε στη Γερμανία πριν από πολλά χρόνια.
Ζει στο Αμβούργο, όπου πριν από 3 χρόνια ίδρυσε και είναι Πρόεδρος ενός μεγάλου συλλόγου «Δωρητών Ελληνογερμανικής Φιλίας και Αλληλεγγύης».

Αυτός ο σύλλογος μέσα στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, μάζεψε από Έλληνες και Γερμανούς μεγάλα χρηματικά ποσά, αγόρασε και δώρισε στο Νοσοκομείο Κατερίνης ακριβά και εκπληκτικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικά υλικά :

• Μηχάνημα αιμοκάθαρσης στη Νεφρολογική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

• Έναν υπερσύγχρονο – πρώτο στην Ελλάδα – υπερηχοκαρδιογράφο διάγνωσης General Electric.

• Έναν Μαστογράφο.

• Υπερσύγχρονο μηχάνημα Ωτορινολαρυγγολογίας.

• Φάρμακα και ιατρικό υλικό νοσοκομείου που μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία με τριαξονικά φορτηγά αυτοκίνητα. Τα παρέδωσε στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, και η εθελοντική ομάδα με κάθε διαφάνεια τα κατέγραψε ηλεκτρονικά με πρωτόκολλα (με εθελοντές φαρμακοποιούς), και τα διέθεσε σε νοσοκομεία και κοινωνικούς φορείς πρόνοιας σε όλη τη χώρα.


Κυρία Καλλιόπη, είμαστε περήφανοι για σένα, και ευγνώμονες, που δεν ξέχασες τον τόπο σου και έχεις κάνει τόσα πολλά για μας εδώ στην Πιερία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Σε ευχαριστούμε από καρδιάς, κι εσένα και τον σύλλογο σας στο Αμβούργο.

(Θόδωρος Δημητριάδης)