Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κατάσχεση (2.319) κιλών οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και συλλήψεις ημεδαπών


Δύο χιλιάδες τριακόσια δέκα εννέα (2.319) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος εξ αυτών υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Φερών, ενώ συνελήφθησαν ένας 49χρόνος, ένας 20χρονος και ένας 56χρονος, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν επί της Επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Αρδανίου δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, με οδηγούς τον 49χρονο και τον 20χρονο αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν, σε σύνολο, ενενήντα επτά (97) σάκους με όστρακα του είδους “αχιβάδα” (Ruditapes decussatus) βάρους χιλίων οχτακοσίων εβδομήντα τριών (1.873) κιλών, καθώς και δέκα εννέα (19) σάκους με όστρακα του είδους “τελλίνα” (Donax trunkulus), βάρους τετρακοσίων σαράντα έξι (446) κιλών.

Ο 56χρονος οδηγός ο οποίος οδηγούσε Φ/Γ όχημα που προπορευόταν, διέφυγε αρχικά της σύλληψης, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, δίχως να εντοπιστεί το Φ/Γ όχημα.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ τα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλα για την μεταφορά των οστράκων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.