Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 1:30μ.μ.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 1:30μ.μ.
Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές και την Ειδική Αγωγή. Συνέχιση της αδιοριστίας – Καταστροφικές παρεμβάσεις στην ΕΑΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά ακολουθώντας την τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρόσφατης τροπολογίας για την ειδική αγωγή και τους αναπληρωτές, όπως αυτή «σφηνώθηκε» σε άσχετο νομοσχέδιο του υπ. οικονομικών, δηλώνεται ρητά ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ομολογεί ότι δε θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί - τουλάχιστον - μέχρι το 2019 που τόση ανάγκη έχει η δημόσια εκπαίδευση!

Με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να διαμορφώνει κατά το δοκούν τις «ανάγκες» στην ΕΑΕ, τα κριτήρια προσλήψεων και τις ίδιες τις προσλήψεις. Στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ. Αποκαλύπτεται περίτρανα η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας απαιτεί:

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία

Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.

Ενιαία κριτήρια υπηρεσιακών μεταβολών σε όλη την εκπαίδευση

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 1:30μ.μ.. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2, 2-4).

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρου Βασίλης Γιάντσιου Σταματία