Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ που παρόντος του προέδρου του ΕΛΙΝΥΑΕ αρνήθηκε την παρουσία του εκλεγμένου με τη ΔΑΣ, μέλους της ΕΕ της ΓΣΕΕ, στη σημερινή συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ΕΛΙΝΥΑΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα εδώ και πέντε μήνες οφειλόμενα δεδουλευμένα τους.

Προφανώς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ, στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αντίστοιχα, ενοχλούνται από την παρουσία του ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους του Ινστιτούτου και στον αγώνα τους για την εξόφληση των δεδουλευμένων και την προστασία των εργαζόμενων από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Ενοχλούνται, γιατί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που οι ίδιοι εκφράζουν έχουν ευθύνη - μαζί με τους υπόλοιπους ιδρυτικούς φορείς του ΕΛΙΝΥΑΕ που δεν είναι άλλοι από τις οργανώσεις της μεγαλοεργοδοσίας (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) – τόσο για την απληρωσιά των εργαζόμενων, όσο και για τη μη διασφάλιση του ουσιαστικού ρόλου του Ινστιτούτου στην προστασία των εργαζόμενων από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ταγμένη στους στρατηγικούς στόχους «ανάπτυξης» των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν θεό τους το κέρδος, υπονομεύει την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς καθώς κα τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ΕΛΙΝΥΑΕ.

Αυτός ο συνδικαλισμός της ενσωμάτωσης μαζί με εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ που επιδεινώνουν καθημερινά τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων πρέπει να βρουν απέναντί τους το ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους.