Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ένας δρόμος "αφιλόξενος" στο κέντρο της πόλης και μια πρόταση...

Ένας δρόμος "αφιλόξενος" στο κέντρο της πόλης και μια πρόταση...

Οδός 7ης Μεραρχίας, ένας από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Κατερίνης. Παρόλα αυτά είναι και ένας από τους πιο κακοσυντηρημένους δρόμους της πόλης.


Περνάει μπροστά από το Πάρκο και συνεχίζει μέχρι και την περιοχή του παλαιού νοσοκομείου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις άκρες, δεξιά και αριστερά του δρόμου όπου οι πρόχειρες παρεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος από τα διάφορα έργα που έχουν γίνει εκεί, είναι μπαλώματα, τρύπες και σε κάποια σημεία φαίνονται σωλήνες...

Η άσχημη κατάσταση του δρόμου δεν έγινε ούτε χθες, ούτε πριν ένα μήνα, είναι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και κινδυνεύουν από τις κακοτεχνίες είναι κυρίως οι ποδηλάτες, μιας και δεν μπορούν να ποδηλατήσουν στην άκρη του δρόμου και αναγκάζονται να κάνουν... οχταράκια για να μην πέσουν και τραυματιστούν, πάντα με τον κίνδυνο κάποιο αυτοκίνητο από πίσω να τους χτυπήσει.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" προτείνει...

Είναι γνωστό ότι η πόλη της Κατερίνης δεν είναι και από τις ποιο... φιλικές για τα ποδήλατα, αλλά στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει η δυνατότητα για παρεμβάσεις, είτε με την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος ή με την δημιουργία ενός μίνι ποδηλατόδρομου.

Και θα μπορούσε ο Δήμος να επεκτείνει τον ποδηλατόδρομο περιμετρικά του Πάρκου αν ήθελε.

*Την ώρα του ρεπορτάζ είδαμε μια οικογένεια με τα ποδήλατα τους να προσπαθεί να προσεγγίσει το Πάρκο, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους μέχρι να περάσουν τον δρόμο...

Δείτε τις φωτογραφίες με την κατάσταση του οδοστρώματος: